Δευτέρα 29/04/2024

FALCON LEAP 2023: Αλεξιπτωτιστές ΕΤΑ, 2ας ΜΑΛ, ΣΧΑΛ και 865 ΤΕΝΕΦ στην Ολλανδία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Αλεξιπτωτιστές από ΕΤΑ, 2α ΜΑΛ, ΣΧΑΛ και επιθεωρητές του 865 ΤΕΝΕΦ στην Ολλανδία

Στην Πολυεθνική Άσκηση FALCON LEAP 2023, η οποία διεξήχθη από 11 έως 16 Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία, συμμετείχε προσωπικό και μέσα από 13 Χώρες. Η Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με:

  • 1 Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (2η ΜΑΛ), 1 Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), καθώς και 1 Ομάδα Επιθεώρησης Ρίψης Εφοδίων (Support Inspection Rigger Team) του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.
  • 1 Ομάδα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) του ΓΕΣ.
  • 1 Μεταγωγικό Αεροσκάφος C-130 και ανάλογο προσωπικό υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά την διάρκεια της Άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα ρίψης φορτίων καθώς και αλεξιπτωτιστών ημέρα και νύχτα, με τις μεθόδους Στατικού Ιμάντα και Ελεύθερης Πτώσης, στο πλαίσιο εκτέλεσης αεραποβατικών επιχειρήσεων, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επετειακό άλμα.

Η Άσκηση FALCON LEAP διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της Επιχείρησης MARKET GARDEN (Operation Market Garden) των Συμμάχων κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Επιχείρηση MARKET GARDEN ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου 1944, με τη ρίψη χιλιάδων αλεξιπτωτιστών πίσω από τις γραμμές των Γερμανών στην Ολλανδία. Αντικειμενικός Σκοπός (ΑΝΣΚ) ήταν η κατάληψη 9 οδικών γεφυρών, από όπου μετά θα διερχόταν το Βρετανικό 30ό Μηχανοκίνητο Σώμα και η επίθεση στη Γερμανία από το βορρά. Η Επιχείρηση δεν ήταν επιτυχής και οι Σύμμαχοι μετρούσαν 15.326 με 17.200 απώλειες.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ