Τρίτη 07/05/2024

Πολεμική Αεροπορία: Δύο νέα Rafale H3R στην 332 Μοίρα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ανήμερα της γιορτής του Αρχάγγελου Μιχαήλ προσγειώθηκαν στην Ελλάδα δύο νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale H3R.

Τα 2 νέα Rafale H3R στην Τανάγρα
Τα 2 νέα Rafale H3R στην Τανάγρα

Δείτε το βίντεο από την υποδοχή των δυο νέων αεροσκαφών:

Πόσα Rafale έχει η Ελλάδα

Με την προσθήκη των δύο νέων “Ριπών” στην Πολεμική Αεροπορία, τα «Γεράκια» της 332 Μοίρας αυξάνονται σε οκτώ ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν τα 12.

Η Ελληνική ΠΑ θα έχει παραλάβει και τα 24 αεροσκάφη Rafale F3R που έχει παραγγείλει από την γαλλική εταιρεία Dassault μέχρι το τέλος του 2023.

Βάσει της αρχικής συμφωνίας, από τα 24 αεροσκάφη Rafale, τα 12 θα είναι κανούρια και τα άλλα 12 μεταχειρισμένα.

Το μαχητικό αεροσκάφος Rafale H3R

Το μαχητικό αεροσκάφος Rafale H3R είναι ένα δικινητήριο, δελταπτέρυγο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, γαλλικής κατασκευής, που καλύπτει όλο το φάσμα των επιχειρησιακών αποστολών.

Μπορεί να καλύψει πολλαπλούς ρόλους ταυτόχρονα (omnirole), επιτρέποντας τη διεξαγωγή διαφορετικών αποστολών κατά την ίδια πτήση. Διαθέτει 14 σταθμούς ανάρτησης και μπορεί να μεταφέρει έως και 9,5 τόνους εξωτερικών φορτίων.

Δύναται να φέρει έναν μεγάλο αριθμό όπλων, όπως τον πύραυλο αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς Meteor, τους πυραύλους MICA EM και IR, τον πύραυλο πλεύσης SCALP EG και τον πύραυλο αέρος-επιφανείας Exocet AM39 Block 2 Mod 2, καθώς επίσης και όπλα ακριβείας όπως GBU 12/16/24 και AASM, ενώ φέρει ένα πυροβόλο των 30 mm.

Τα αεροσκάφη έχουν ως βάση τους την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και ανήκουν στην 332 Μοίρα με χαρακτηριστικό κλήσης «Γεράκι».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ