Δευτέρα 29/04/2024

ΥΠΕΘΑ: Τα 3 νομοσχέδια που έρχονται στην Βουλή

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τα 3 νομοσχέδια ΥΠΕΘΑ που έρχονται στην Βουλή.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλώντας στην Βουλή σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2023 στα πλαίσια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό 2024 αναφέρθηκε πέρα των άλλων, σε νομοσχέδια αρμοδιότητας του ΥΠΕΘΑ που θα κατατεθούν στην Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ αφορά την δυνατότητα διοργάνωσης διδακτορικών σπουδών από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των Ενόπλων Δυνάμεων, την απλοποίηση της ίδρυσης Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, τη δυνατότητα συμμετοχής των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ερευνητικά προγράμματα.

Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά στην δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης Καινοτομίας – ΕΚΑΕΑΚ. Ο στόχος του ΕΚΑΕΑΚ όπως είπε ο Νίκος Δένδιας είναι “η αξιοποίηση των διεθνών διακρατικών σχέσεων, η μεταφορά τεχνογνωσίας, η αξιοποίηση όλων των διεθνών αμυντικών οργανισμών που συμμετέχει η Ελλάδα αλλά και η διασύνδεση των μερών με το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.”

Το τρίτο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ αφορά στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία – ΕΑΒ που πρόσφατα την εποπτεία της ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το εν λόγω νομοθέτημα, όπως σημείωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα τεθεί πολύ σύντομα υπό την κρίση της Ολομέλειας και “ίσως πριν από τα άλλα”.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ