Τρίτη 07/05/2024

ΥΠΕΘΑ: Νέες Στρατιωτικές Οικίες σε Χαϊδάρι και Σκαραμαγκά

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στρατιωτικές οικίες εγκαινιάστηκαν στον Σκαραμαγκά και στο Χαϊδάρι και Υποκατάστημα ΕΚΕΜΣ.

Τα εγκαίνια της πολυκατοικίας για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, έγιναν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ, Μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) και Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ.

Αντίστοιχα στα 48 νέα στρατιωτικά οικήματα (ΣΟΑ, ΣΟΜΥ και ΣΟΕΠΟΠ) στο Στρατόπεδο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στο Χαϊδάρι, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός και ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Τα στρατιωτικά οικήματα στο Στρατόπεδο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στο Χαϊδάρι
Τα στρατιωτικά οικήματα στο Στρατόπεδο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στο Χαϊδάρι

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας νωρίτερα εγκαινίασε το Υποκατάστημα του Ειδικού Κέντρου Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (ΕΚΕΜΣ) Χαϊδαρίου.

Ο ΥΦΕΘΑ υπογράμμισε ότι πρόκειται για δυο σημαντικά έργα που έρχονται να καλύψουν αφενός τις βιοτικές ανάγκες 600 κατ’ εκτίμηση οικογενειών στελεχών που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και αφετέρου τις στεγαστικές ανάγκες 48 οικογενειών στελεχών που υπηρετούν στη Φρουρά Αθηνών

Τόσο ο Νίκος Δένδιας όσο και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους, στο οικιστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσα από το οποίο θα παραδοθούν 1.400 κατοικίες ανά την επικράτεια, σε περιοχές που υπάρχει αυξημένη ανάγκη για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρχής γενομένης από 13 νησιά του Αιγαίου, όπου επιδιώκεται να παραδοθούν 500 κατοικίες το καλοκαίρι του 2026.

Είμαστε στα τελευταία στάδια της συμφωνίας με το Υπουργείο Οικονομικών για την χρηματοδότηση της πρώτης φάσης, που αφορά 500 κατοικίες σε 13 νησιά του Αιγαίου, όπου το κόστος ενοικίασης κατοικιών είναι εξαιρετικά υψηλό“, είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τόσο ο Νίκος Δένδιας όσο και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν είπαν ότι το 15% του συνόλου των κατοικιών δεν θα είναι για τους Στρατιωτικούς. Κάτι που είπε όμως ο ΥΕΘΑ στην Βουλή.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ