Σάββατο 04/05/2024

Ένοπλες Δυνάμεις: Στρατιωτικοί δεν διαβιώνουν με αξιοπρέπεια σε 13 νησιά του Αιγαίου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Δεν μπορούν να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια Στρατιωτικοί σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου λόγω των χαμηλών μισθών και των αυξημένων ενοικίων.

Αυτή την σοκαριστική δήλωση έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε ομιλία του στην Βουλή και δεν γνωρίζουμε εάν ντράπηκε. Το πρόβλημα είναι γνωστό και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα…

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στο “μεγαλόπνοο πρόγραμμα κατασκευής 1.400 κατοικιών” σε 13 νησιά του Αιγαίου “όπου το κόστος κατοικίας είναι υψηλότατο και δεν υπάρχει δυνατότητα με τους μισθούς που δίνει το Ελληνικό Δημόσιο τα στελέχη μας να μπορούν να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια.”

Φυσικά αυτά τα 1.400 σπίτια δεν θα είναι όλα για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς το “15% αυτών των κατοικιών θα δοθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών του δημοσίου τομέα, με προτεραιότητα στους γιατρούς και στους δασκάλους και τους καθηγητές”.

“Εμείς, μην έχοντας την ευθύνη βέβαια της μισθολογικής αντιπαροχής του Ελληνικού Δημοσίου, εστιάζουμε στις στεγαστικές τους ανάγκες. Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι οι στεγαστικές τους ανάγκες είναι απόρροια των μετακινήσεων ανά την επικράτεια, που τους επιβάλλει το καθήκον και η πατρίδα τους αναθέτει”, είπε ο Νίκος Δένδιας.

“Κουβάς” όπως πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις… Μια καλή ιδέα είναι να παίρνουν και τα Στελέχη 3 μήνες καλοκαιρινές διακοπές και να ξενοικιάζουν.

Για τις 1.400 κατοικίες πρέπει πρώτα από όλα να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι για τους οποίους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ελπίζει ότι, εφόσον δοθεί μέρος αυτών από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, οι πρώτες 500 κατοικίες θα στεγάσουν Στρατιωτικούς (και άλλους; ) το καλοκαίρι του 2026.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ