Πέμπτη 02/05/2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Βίντεο ντοκουμέντο μεταναστών μέσα από αλιευτικό σκάφος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Βίντεο αναρτήθηκαν στα social media από παράνομους μετανάστες μέσα σε αλιευτικό σκάφος που διασχίζει την Μεσόγειο.

Τα εν λόγω βίντεο που αναπαράγουν τηλεοπτικά μέσα αναρτήθηκαν στο Tik Tok και δεν αφορούν το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου. Αποτελούν ντοκουμέντο διότι δείχνουν πως διασχίζουν την Μεσόγειο ξεκινώντας από την Λιβύη για να φθάσουν στην Ιταλία με παρόμοιο σκάφος με αυτό που βυθίστηκε.

Συγκεκριμένα τα βίντεο αναρτήθηκαν σε λογαριασμό Πακιστανού που ζει στην Ελλάδα και είναι συρραφή βίντεο, με το δεύτερο μέρος να περιέχει εικόνες από την διάσωση, την μεταφορά στον πρόχειρο καταυλισμό κ.λπ.

Το βίντεο αναρτήθηκε ένα έτος πριν.

Τα αρχικά βίντεο είναι από άτομα που είναι εν ζωή όπως προκύπτει από νεότερες αναρτήσεις τους. Ένα βίντεο λήφθηκε ένα έτος πριν και ένα στις 21 Μαΐου 2023.

Σημειώνεται ότι φαίνονται τα ονόματα χρηστών στα αρχικά βίντεο που επεξεργάστηκε ο Πακιστανός στην Ελλάδα πλην όμως οι αετοί της δημοσιογραφίας και των ανοιχτών πηγών θεωρούν ηλίθιο το κοινό που υποτίθεται ενημερώνουν.

Στην παρακάτω εικόνα, επάνω ο λογαριασμός του Πακιστανού από όπου πήραν τα βίντεο και κάτω οι δύο λογαριασμοί όπου αναρτήθηκαν αρχικά τα βίντεο.

Εικόνα (screenshot) επεξεργασμένη Tik Tok
Εικόνα (screenshot) επεξεργασμένη Tik Tok

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ