Πέμπτη 02/05/2024

Τουρισμός: Τα 4 προγράμματα για δωρεάν διακοπές και οι δικαιούχοι αυτών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Μάθετε ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 4 προγραμμάτων του Υπουργείου Τουρισμού, της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) και του ΟΠΕΚΑ.

Τέσσερα είναι τα κύρια προγράμματα που “τρέχουν” για να βοηθήσουν τους Έλληνες να κάνουν διακοπές και ταυτόχρονα να αυξήσουν τον εσωτερικό τουρισμό. Ο Κοινωνικός Τουρισμός που υλοποιείται κάθε χρόνο και ο Τουρισμός για όλους που ξεκίνησε το 2021. Φυσικά, με την ακρίβεια στα ύψη περισσότερο είναι επιδοτούμενες διακοπές παρά δωρεάν.

Κοινωνικός Τουρισμός

Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός “τρέχει” από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – ΔΥΠΑ για ανέργους και εργαζόμενους καθώς και συνταξιούχους ΕΦΚΑ και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΟΠΕΚΑ για τους αγρότες και τις αγρότισσες που πληρώνουν ΟΓΑ.

Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους ΔΥΠΑ αφορά μόνο τους συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ, που ανήκουν στον πρώην Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Οι συνταξιούχοι δημοσίου δεν είναι δικαιούχοι.

Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για τους ανέργους και εργαζόμενους αφορά εκείνους και εκείνες που το 2023 πραγματοποίησαν 50 μέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή συνδυασμό αυτών. Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024 – 2025 αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΠΕΚΑ κληρώνει περίπου 50.000 επιταγές για διακοπές έως έξι ημερών (δηλαδή, μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις). Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσουν τον μεθεπόμενο μήνα.

Τουρισμός για όλους

Το πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού, Τουρισμός για όλους, κληρώνει επιταγές από 200 ευρώ έως 400 ευρώ για ΑμεΑ.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr και μέσω ΚΕΠ και για φέτος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τη Δευτέρα 1 Απριλίου 23:59. Δείτε πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 εδώ.

Σημειώνεται ότι, δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024 οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2024 της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής, καθώς και οι κληρωθέντες του Προγράμματος Τουρισμός για όλους 2022, ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ