Δευτέρα 29/04/2024

Σαρμάς: Η ΕΡΤ να αποκτήσει και αγγλόφωνο κανάλι

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς εξέφρασε την ελπίδα η ΕΡΤ να αποκτήσει και αγγλόφωνο κανάλι

Πολύ σημαντική δήλωση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, την οποία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της η Κυβέρνηση που θα εκλεγεί από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Με το αγγλόφωνο κανάλι το Ελληνικό Κράτος θα μπορεί να προωθεί τις θέσεις του σε ένα παγκόσμιο κοινό το οποίο αυτή την στιγμή ενημερώνεται διά μέσω τρίτων με τα όποια αρνητικά αποτελέσματα. Με την “αγγλική” ΕΡΤ η αποδόμηση της προπαγάνδας -κυρίως της τουρκικής- θα είναι προσιτή στον παγκόσμιο πολίτη. Θα είναι δυνατή επίσης, η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και η προσέλκυση τουριστών με τις κατάλληλες ελληνικές παραγωγές μεταφρασμένες στα αγγλικά.

Εμείς, θα προσθέσουμε στην ελπίδα του Πρωθυπουργού, την δικιά μας ελπίδα. Την δημιουργία διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης (ιστότοπος με κείμενα και βίντεο) που θα εκπέμπει στην τουρκική γλώσσα.

Ο Πρωθυπουργός Σαρμάς στην ΕΡΤ

Στις 27 Μαΐου 2023 ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς επισκέφτηκε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή όπου επισήμανε ότι η ΕΡΤ είναι ένας απευθείας εποπτευόμενος φορέας από τον Πρωθυπουργό και υπογράμμισε το κρίσιμο ρόλο της για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, την ανάγκη -ειδικά κατά τις προεκλογικές περιόδους- για ισορροπία στην ειδησεογραφική κάλυψη αλλά και την υποχρέωση των δημοσιογράφων και συντελεστών να αναλογίζονται την ευθύνη τους όταν εκφωνούν δημόσιο λόγο από ένα δημόσιο μέσο.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία του ERTnews, του 24ωρου ειδησεογραφικού καναλιού, της δωρεάν πλατφόρμας περιεχομένου ERTflix αλλά και του ραδιοφωνικό σταθμό TRITO MΑESTRO, και εξήρε την αξία τους ως δημόσια αγαθά.

Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς εξέφρασε την ελπίδα η ΕΡΤ να αποκτήσει και αγγλόφωνο κανάλι ώστε η φωνή της Ελλάδας να ακούγεται παγκοσμίως, σε μια διεθνή γλώσσα.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ