Κυριακή 05/05/2024

Σαν Σήμερα 8 Αυγούστου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 8 Αυγούστου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1884 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων – ΣΝΔ με δωρεά του Παντελή Βασσάνη. Ο κανονισμός λειτουργίας της Σχολής καταρτίστηκε από τον Πλωτάρχη Ηλία Κανελλόπουλο.

Το 1886 η Ελληνική Κυβέρνηση στέλνει εθελοντικά σώματα στην Κρήτη, για να ενισχύσει τον επαναστατικό αγώνα.

Το 1921 πλήρωμα αεροσκάφους De Havilland D.H. 9 (Ναυτική Αεροπορία), εντοπίζει, βομβαρδίζει και διαλύει εχθρική φάλαγγα ιππικού κοντά στο Τουμλού Μπουνάρ. Η φάλαγγα αυτή κατέστρεφε τις σιδηροδρομικές γραμμές και τις σήραγγες, με σκοπό να αποκόψει τις συγκοινωνίες της Στρατιάς.

Το 1922 Ελληνικό αεροσκάφος Breguet 14 της Β’ Μοίρας Αεροπλάνων της Στρατιωτικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια αναγνωριστικής αποστολής, δέχεται διπλή επίθεση τουρκικού αεροσκάφους. Τελικά, το εχθρικό αεροσκάφος συντρίβεται μετά τις εύστοχες βολές του ελληνικού, που προσγειώνεται στο Ακ Εϋρέν. Ο χειριστής Ανθυπολοχαγός Δ. Μίχου κατορθώνει να προσγειώσει το φλεγόμενο αεροσκάφος με σβησμένη μηχανή αφού πρώτα καταρρίπτει το εχθρικό.

Συνέρχεται το Συνέδριο της Μεμόραχης, σαν σήμερα 8 Αυγούστου 1943, στο οποίο παίρνουν μέρος 84 αντιπρόσωποι από όλες τις περιοχές της Βορείου Ηπείρου, όπου λαμβάνεται ομόφωνα απόφαση για τη συγκρότηση οργάνωσης αντίστασης με απώτερο σκοπό την ένωση με την Ελλάδα.

Το 1964, ενώ ετοιμαζόταν η τελική επίθεση κατά του τουρκικού θυλάκου των Κοκκίνων για οριστική εξουδετέρωση του προγεφυρώματος, η Τουρκική Αεροπορία στις 16:20, με ανηλεείς βομβαρδισμούς και πολυβολισμούς καθήλωσε τους επιτιθέμενους. Κατέστρεψε επίσης την ακταιωρό ΦΑΕΘΩΝ στον κόλπο της Μόρφου, ενώ η εμπλοκή της Τουρκίας γινόταν εμφανέστερη με την παρουσία αντιτορπιλικών πλησίον της ακτής των Κοκκίνων, δημιουργώντας φόβους για πιθανή τουρκική απόβαση.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ