Πέμπτη 28/03/2024

ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος: Στην Μικρά Ασία χάσαμε επειδή βγάλαμε τον κακό μας εαυτό, όχι γιατί μας πούλησαν

Η Ελλάδα μεγαλούργησε όταν είχε ισχυρή ηγεσία, ισχυρό Στρατό και εθνικό φρόνημα, ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε επίσης στους λόγους που οδήγησαν στην Μικρασιατική Καταστροφή.

-Διαφήμιση-

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα έχασε επειδή έβγαλε τον κακό της εαυτό

Ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην ήττα κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία που οδήγησε στην Μικρασιατική Καταστροφή σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχασε επειδή την πούλησαν οι σύμμαχοι αλλά επειδή έβγαλε τον κακό της εαυτό.

Ο Υπουργός Άμυνας αναλύοντας τις προϋποθέσεις που συνέτρεχαν την εποχή που η Ελλάδα κατήγαγε τους μεγάλους θριάμβους της, είπε ότι αυτές ήταν τρεις. Η ισχυρή ηγεσία στο τιμόνι, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και το ισχυρό εθνικό, λαϊκό, συλλογικό φρόνημα.

“Όταν συνέτρεχαν αυτές οι τρεις προϋποθέσεις, η Ελλάδα πήγαινε πολύ μπροστά. Σημείωνε νίκες. Προχωρούσε. Όταν δεν συνέτρεχαν ένα από τα τρία ή και τα τρία μαζί, υποχωρούσε. Υφίστατο ήττες μεγάλες.” σημείωσε ο Παναγιωτόπουλος.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν

“Στα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή” συνέχισε ο Υπουργός. “για την οποία δεν μιλάμε και πάρα πολύ, αρκεί να σκεφτόμαστε και να συζητάμε το εξής: Ότι δεν χάσαμε επειδή μας πούλησαν οι άλλοι. Χάσαμε επειδή βγάλαμε τον κακό μας εαυτό στην πιο κρίσιμη στιγμή.”

-Διαφήμιση-

“Να μην βγάζουμε, λοιπόν, τον κακό μας εαυτό. Και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν ως χώρα, ως λαός, ως Έθνος, ως Πατρίδα. Αυτό να θυμόμαστε.”, κατέληξε.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία εδώ.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις