Παρασκευή 10/05/2024

Σαν Σήμερα 5 Μαΐου στην Στρατιωτική Ιστορία

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 5 Μαΐου. Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία

Το 614 μ.Χ. περσικά στρατεύματα, υπό τον Βασιλιά Χοσρόη Β’, νικούν τους Βυζαντινούς στα Ιεροσόλυμα, λεηλατούν την πόλη και μεταφέρουν τον Τίμιο Σταυρό στην Κτησιφώντα, πρωτεύουσα του Περσικού Κράτους.

Το 1827 έληξαν οι εργασίες της Γ’ Εθνικής Συνελεύσεως στην Τροιζήνα, της οποίας οι προκαταρκτικές εργασίες είχαν αρχίσει στις 18 Ιανουαρίου του ίδιου έτους στην Ερμιόνη. Οι σημαντικότερες αποφάσεις της ήταν η εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως Κυβερνήτη της Ελλάδας και η ψήφιση του «Πολιτικού Συντάγματος» της χώρας.

Το 1905 τα ανταρτικά σώματα του Υπολοχαγού Κωνσταντίνου Μαζαράκη και του Οπλαρχηγού Εμμανουήλ Κατσίγαρη, που βρίσκονταν στα Καλύβια Σαρμανίτσας του Βερμίου Όρους, δέχονται επίθεση από τουρκικό τάγμα και κατορθώνουν μετά από σκληρή ολοήμερη μάχη να διαφύγουν.

Το 1912 ιταλικά στρατεύματα με επικεφαλής τον Στρατηγό Τζιοβάννι Αμέλιο αποβιβάστηκαν στη Ρόδο και σε λίγες μέρες κατέστειλαν και την τελευταία αντίσταση της οθωμανικής φρουράς στο εσωτερικό του νησιού. Οι Έλληνες κάτοικοι του νησιού υποδέχτηκαν τους Ιταλούς στρατιώτες ως ελευθερωτές και τους βοήθησαν στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Το 1920 η Αμερικανική Γερουσία, με ομόφωνο ψήφισμά της, αναγνωρίζει τα δίκαια της Ελλάδας στη Βόρειο Ήπειρο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ