Τετάρτη 08/05/2024

Σαν Σήμερα 26 Ιανουαρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 26 Ιανουαρίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Το 1821, λαμβάνει χώρα στη Βοστίτσα (μεσαιωνική ονομασία του Αιγίου) σύσκεψη στην οποία μετέχουν οι Επίσκοποι Παλαιών Πατρών Γερμανός, Κερνίτσης (Γορτυνίας) Προκόπιος, Χριστιανουπόλεως (Τριφυλίας) Γερμανός και οι λαϊκοί Ανδρέας Ζαΐμης, Ασημάκης Φωτήλας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Λόντος και ο Παπαφλέσσας με θέμα τον καθορισμό της έναρξης της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Το 1827 ο Κιουταχής ενισχύει τους πολιορκούμενους Τούρκους στη Μονή του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, αφού προηγουμένως κατόρθωσε να απομακρύνει με κανονιοβολισμούς το πολεμικό πλοίο Καρτερία, υπό τον φιλέλληνα Φραγκίσκο Άμπνεϋ Άστιγξ (Frank Abney Hastings).

Το 1946 υπογράφεται το ΦΕΚ 25 τεύχος Α’ (31 Ιαν 46), με το οποίο παρασημοφορείται η Σημαία της Σχολής Ευελπίδων με τον Ταξιάρχη του Αριστείου Ανδρείας.

Το 1951 το Τάγμα του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας (ΕΚΣΕ) ενεργεί επιτυχείς επιθετικές αναγνωρίσεις στην περιοχή Chihyon Ni και στο ύψωμα 406 βόρεια της πόλης Inchon της Κορέας και έχει τις πρώτες απώλειές του από εχθρικά πυρά (τρεις οπλίτες νεκρούς, δύο τραυματίες και έναν εξαφανισθέντα).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ