Τετάρτη 07/12/2022

Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: Η 21η Νοεμβρίου είναι ημέρα δημόσιας ευγνωμοσύνης στους Ήρωες

- Διαφήμιση -

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας έστειλε τα δικά της μηνύματα για τη σημερινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυητής της εθνικής μας ανεξαρτησίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με το άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας και πατριωτικού ήθους που τις χαρακτηρίζει, αποτελούν τον εγγυητή της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ασφάλειας των συνόρων μας. Τιμάμε όσους, στην ιστορική διαδρομή του έθνους, δεν υπέκυψαν, όσο ισχυρός κι αν ήταν ο εχθρός, και θυσίασαν και τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Έχουν για πάντα την ευγνωμοσύνη μας.”

Πρωθυπουργός: Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους αμφισβητούν την αμυντική θωράκιση της Πατρίδας

“Σε μία εποχή διεθνούς αστάθειας, πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης αλλά και ανοιχτών απειλών στα σύνορά μας, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται Ημέρα ολόκληρης της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων. Ευκαιρία εθνικής συσπείρωσης και αυτοπεποίθησης, αλλά και απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς φρουρούς της ανεξαρτησίας και της προόδου της χώρας”, τονίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για τη σημερινή Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας παράλληλα.

- Διαφήμιση -

Ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι “η πατρίδα μας υποδέχεται, φέτος, τη γιορτή των ενστόλων της ισχυρότερη παρά ποτέ. Με αναβαθμισμένη την αμυντική της ασπίδα, απλωμένο παντού το διπλωματικό δίκτυο των συμμαχιών της. Και την οικονομία της σε ανάπτυξη, να στηρίζει το εισόδημα των πολιτών απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια, σε μία ακόμη κρίση από την οποία θα βγούμε νικητές.”

“Τιμούμε, σήμερα, εκείνες και εκείνους που τιμούν το εθνόσημο σε στεριά, θάλασσα και αέρα, μέρα και νύχτα. Απαντώντας με ετοιμότητα στην προκλητικότητα και με επιφυλακή σε κάθε επιβουλή”, συνεχίζει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός και επισημαίνει “γυρίζουμε την πλάτη στους λίγους που αμφισβητούν την αμυντική θωράκιση της πατρίδας. Και βαδίζουμε σταθερά στον δρόμο που δείχνει η Υπέρμαχος Στρατηγός αλλά και η παράδοσή μας.”

Ο Πρωθυπουργός καταλήγει στο μήνυμά του για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και σε αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του τόπου:

- Διαφήμιση -

“Η 21η Νοεμβρίου είναι ημέρα δημόσιας ευγνωμοσύνης στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του τόπου μας. Και, ταυτόχρονα, σημείο συνάντησης της εθνικής ενότητας και της εθνικής αποφασιστικότητας.

Εύχομαι υγεία και δύναμη στις γυναίκες και στους άνδρες που υπηρετούν την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα, με αφοσίωση, θάρρος και αυταπάρνηση.

Ο λαός μας είναι υπερήφανος γι’ αυτούς. Χρόνια πολλά!”

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις