Δευτέρα 29/04/2024

Ψυχομετρικά τεστ για Στρατιωτικές Σχολές online

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το ΓΕΕΘΑ δημιούργησε ιστοσελίδα στις Google Φόρμες σχετική με τα ψυχομετρικά τεστ για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές.

Κατά τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ) οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε Ψυχομετρικές, Υγειονομικές και Αθλητικές Εξετάσεις.

Ψυχομετρικές Εξετάσεις

Οι Ψυχομετρικές Εξετάσεις διεξάγονται στο Εξεταστικό Κέντρο, που επιλέγει ο κάθε υποψήφιος κατά την αίτησή του.

Το σύνολο της ψυχομετρικής αξιολόγησης των υποψηφίων διαρκεί δύο ημέρες και περιλαμβάνει την πρώτη ημέρα την διερεύνηση γνωστικών ικανοτήτων και χαρακτηριστικών προσωπικότητας. Την δεύτερη ημέρα πραγματοποιείται ομαδική αξιολόγηση επαγγελματικών χαρακτηριστικών και ατομική συνέντευξη επαγγελματικής καταλληλότητας.

Στο πέρας των Ψυχομετρικών Εξετάσεων οι υποψήφιοι κρίνονται ως Κατάλληλοι ή Μη Κατάλληλοι, για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ψυχομετρικά τεστ

Κατά την πρώτη ημέρα των Ψυχομετρικών Εξετάσεων, οι υποψήφιοι συμπληρώνουν πέντε δοκιμασίες (matrix tests) με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και υπό την καθοδήγηση ψυχολόγων.

Πρόκειται για τέσσερα τεστ γνωστικών ικανοτήτων και ένα τεστ προσωπικότητας. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα:

  • Τεστ Διαγραμματικού Συλλογισμού ΜΕΝΤΩΡ ΤΕΣΤ
  • Τεστ Αριθμητικού Συλλογισμού ΘΑΛΗΣ ΤΕΣΤ
  • Τεστ Χωρικού Συλλογισμού ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΣΤ
  • Τεστ Λεκτικού Συλλογισμού ΠΛΑΤΩΝ ΤΕΣΤ
  • Τεστ Προσωπικότητας ΠΡΩΤΕΑΣ ΤΕΣΤ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε και να απαντήσετε σε ορισμένα παραδείγματα ερωτημάτων των τεσσάρων τεστ γνωστικών ικανοτήτων, που χρησιμοποιούνται στις Ψυχομετρικές Εξετάσεις.

Επιπλέον, σας δίνεται η δυνατότητα να μελετήσετε τις σωστές απαντήσεις για το κάθε ερώτημα και το σκεπτικό, από το οποίο αυτές προκύπτουν.

Τονίζεται ότι πρόκειται για δοκιμαστικό περιβάλλον τεστ αξιολόγησης γνωστικών ικανοτήτων, που παρόμοια τους θα συναντήσετε στις εξετάσεις που θα δώσετε για την εισαγωγή σας στις Στρατιωτικές Σχολές. Επίσης, στην πραγματική δοκιμασία υπάρχει χρονικός περιορισμός.

Για να μεταβείτε στο Demo πατήστε εδώ

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ