Τρίτη 07/05/2024

Πατρινό καρναβάλι 2023: Στις 21 Ιανουαρίου η έναρξη – Πότε είναι η μεγάλη παρέλαση

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει το πατρινό καρναβάλι 2023 – Το πρόγραμμα

Πότε θα γίνει η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023

Η έναρξη για το Πατρινό καρναβάλι 2023 είναι στις 21/1/2023.

Η επίσημη τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 το βράδυ στην Πλατεία Γεωργίου Α’.

Το Πατρινό καρναβάλι 2023 θα είναι μέχρι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οπότε και θα πέσουν οι τίτλοι του τέλους με την Μεγάλη Παρέλαση και τη φαντασμαγορική τελετή λήξης.

Πατρινό καρναβάλι 2023: Το πρόγραμμα

Η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Πατρέων, “Καρναβάλι Πάτρας», έχει ετοιμάσει, όπως ανακοινώθηκε, “μια ξεχωριστή βραδιά με πολλά δρώμενα και εκπλήξεις, δίνοντας πρωταρχική και κεντρική θέση στην αναγέννηση, που θα είναι και το μήνυμα της μεγάλης αυτής γιορτής”.

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ανήμερα του Αγίου Αντωνίου που κατ’ έθιμο είναι η ημερολογιακή έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, παραδοσιακές περιοδείες του Μουσικού Άρματος και του Τελάλη θα μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης στους δρόμους του κέντρου και των συνοικιών της πόλης.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου Α’.

Η παρέλαση των αρμάτων στην Πάτρα

Το Σαββατοκύριακο πριν την Καθαρά Δευτέρα, που φέτος είναι στις 27 Φεβρουαρίου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού με δύο παρελάσεις, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με τη “νυχτερινή ποδαράτη” και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την μεγάλη παρέλαση στην οποία συμμετέχουν και τα καρναβαλικά άρματα, στους δρόμους της πόλης.

Το ίδιο βράδυ γίνεται και η καύση του βασιλιά Καρνάβαλου στο λιμάνι της Πάτρας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ