Παρασκευή 29/03/2024

Πάτρα: Αφγανοί Σουνίτες και Σιίτες σε πόλεμο – Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ

Αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα για τον πόλεμο Σουνιτών και Σιϊτών αλλοδαπών, από απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, η απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ “βλέπει” πόλεμο από τους 100 αλλοδαπούς κοντά στο νότιο λιμάνι της Πάτρας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μίσος Σουνιτών και Σιϊτών αλλοδαπών.

-Διαφήμιση-
Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, 12 Νοεμβρίου 2021
Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, 12 Νοεμβρίου 2021

Στην ίδια απόρρητη έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι περισσότεροι Αφγανοί οπλοφορούν, ενώ αποκαλύπτεται ότι έχουν συμβεί κι άλλα σοβαρά επεισόδια μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών, που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας!

Η αιτία της σύγκρουσης Σουνιτών – Σιιτών

Πέρα από το θρησκευτικό μίσος που έχουν μεταξύ τους Σιίτες και Σουνίτες, οι διαφορές τους έχουν και οικονομική διάσταση. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ “το οικονομικό σκέλος αφορά φυσικά το αντίτιμο για να «τρυπώσουν» Αφγανοί στο λιμάνι, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν προς Ιταλία”.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου 2021, στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, 3 Αφγανοί τραυμάτισαν με πυροβόλο όπλο, μαχαίρι και με την άσκηση σωματικής βίας 3 ομοεθνείς τους.

Σε βάρος των 3 συλληφθέντων Αφγανών σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

-Διαφήμιση-

Η Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

“Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι (σσ. 10 Νοεμβρίου 2021), στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρείς αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού και με άλλους αλλοδαπούς άνδρες, κρατώντας όπλο, μαχαίρια και μεταλλικούς ράβδους, προσέγγισαν τρεις ομοεθνείς τους, ζητώντας τους το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να τους επιτρέπουν την είσοδο στο λιμάνι.

Οι δράστες με την χρήση πυροβόλου όπλου και μαχαιριού τραυμάτισαν δυο από τους παθόντες στο μηρό και στο γλουτό, ενώ με την άσκηση σωματικής βίας τραυμάτισαν και τον τρίτο παθόντα. Στη συνέχεια αφαίρεσαν από τους τρεις τραυματίες παθόντες το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Για την σύλληψη των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες και συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη τους.

-Διαφήμιση-

Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε προσωρινό κατάλυμα που χρησιμοποιούσε ο ένας από τους συλληφθέντες βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και ένα ξύλινο ρόπαλο, ενώ στον τόπο του περιστατικού βρήκαν και κατάσχεσαν δυο κάλυκες πυροβόλου όπλου και έναν αναπτήρα.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις