Δευτέρα 29/04/2024

Πάνος Καμμένος: Γερμανία και Δημοκρατικοί ΗΠΑ πίεσαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως ήταν μία παγίδα την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα “με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης” ενώ για αυτήν πίεσαν η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ.

Αυτό δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Αρένα”.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως ήταν μία παγίδα την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα “με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης”.

Συμφωνία των Πρεσπών με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης

“Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Συνέχισε λέγοντας πως “ένα βράδυ στη χειμερινή κατοικία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς”, βρέθηκε σε συζήτηση στην οποία οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επέμεναν να προχωρήσει συμφωνία με τα Σκόπια και όχι οι Αριστεροί στην Ελλάδα.

“Είπα τότε στον Αλέξη Τσίπρα πως εάν προχωρήσει κάτι τέτοιο εγώ θα φύγω από την κυβέρνηση”.

Η 17ωρη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην περιβόητη 17ωρη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής, μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, περιγράφοντας πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Ιουλίου του 2015 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, “παρενέβη με τηλεφώνημά του στον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου η συμφωνία να κλείσει, όπως και έγινε.”

Η πρόταση του Βαρουφάκη ήταν να αποδεχτούμε την επόμενη μέρα την πρόταση της Γερμανίας για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ. Το είχε συμφωνήσει ο Βαρουφάκης μαζί με τον Σόιμπλε και τους Γερμανούς. Και ζήτησα να επικοινωνήσει ο Λευκός Οίκος μαζί με τον τότε πρωθυπουργό. Το βράδυ εκείνο στις 12 τη νύχτα ο πρόεδρος Ομπάμα είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο Ολάντ, στις Βρυξέλλες έγιναν όλο το βράδυ οι διαπραγματεύσεις για το γαλλικό σχέδιο, στις 6 το πρωί έκλεισε η συμφωνία. Παρά τις αντιρρήσεις του τότε υπουργού Εξωτερικών, ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο συμβούλιο, έγινε η συμφωνία. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί.”

Δείτε το βίντεο:

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ