Δευτέρα 29/04/2024

Παναγιωτόπουλος: Δεν είναι η καλύτερη περίοδος να μιλάς κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο φιλοτουρκικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι “δεν είναι η καλύτερη περίοδος να μιλάς κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ” και ότι “οι σύμμαχοι θέλουν την Τουρκία προσδεμένη στο άρμα του NATO”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του:

Σχετικά με το αίτημα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να συζητηθεί η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως δεν τίθεται θέμα νέας αποστολής στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.

“Όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή, ό,τι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία -γιατί δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα εκ νέου αποστολής άλλων συστημάτων και τα λοιπά- ήρθε από τα αποθέματά μας.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σημείο της αμυντικής μας διάταξης, ιδίως στα νησιά, για να πάρουμε κάποιο σύστημα από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Αυτό το καταστήσαμε σαφές και η Πολιτική και η Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο από αυτό.

Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους προκειμένου να συνδράμουν αμυντικά την Ουκρανία. Αυτό θα ήθελα να το καταστήσω σαφές αλλά θα τα πούμε ίσως εκτενέστερα, αν συνέλθει η Επιτροπή και γι’ αυτά τα θέματα ειδικά.”

Μάθετε ποιο είναι το στρατιωτικό αμυντικό υλικό που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ενημέρωσε ενδελεχώς, σήμερα 13 Απριλίου 2022, τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμύνης περί των εξής Σχεδίων Νόμων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης που κατατέθηκαν προς επεξεργασία και εξέταση:

Α. «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Τουρκίας (ενεργώντας εκ μέρους της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας), του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας σχετικά με την ίδρυση, διοίκηση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας (Maritime Security Center of Excellence Operational Memorandum of Understanding)».

Β. «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Τουρκίας (ενεργώντας εκ μέρους της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας), του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας καθώς και του Στρατηγείου του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού σχετικά με τη λειτουργική σχέση που αφορά στο Κέντρο Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας (Maritime Security Center of Excellence Functional Memorandum of Understanding)».

Γ. «Κύρωση της Συμφωνίας Ασφαλείας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Νορβηγίας σχετικά με την ασφάλεια για την ανταλλαγή και αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών».

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ