Τετάρτη 01/05/2024

Νυχτερινά Στρατιωτικών: Η εξαγγελία της ΔΕΘ που… καταβάλλεται δικαστικώς – Ξεκίνησαν οι πληρωμές

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Από τα 4 μέτρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το ένα αφορούσε στα νυχτερινά Στρατιωτικών.

Τονίζεται ότι η αποζημίωση για τη νυκτερινή εργασία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπεται στο άρθρο 127δ του ν. 4472/2017, ο οποίος όμως ουδέποτε εφαρμόστηκε!

Ο Πρωθυπουργός λοιπόν αυτό που εξήγγειλε στη ΔΕΘ είναι η εφαρμογή του ανεφάρμοστου μέχρι στιγμής νόμου για τα νυχτερινά Στρατιωτικών.

Σχετικά με τα μέτρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και την αναξιοπιστία της Πολιτείας η οποία δεν τηρεί αυτά που θέσπισε, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΕΣ σε ανακοίνωση της ορθώς σημειώνει ότι “τέτοιες εξαγγελίες δεν πρόκειται να καταστήσουν στις νέες και τους νέους ελκυστικές τις παραγωγικές Σχολές των ΕΔ ή τις μελλοντικές προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ., με όσα αρνητικά αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον των ΕΔ.”

Αρκετοί Στρατιωτικοί είχαν κινηθεί νομικά για την διεκδίκηση των νυχτερινών για τα έτη 2017 -2018 και ξεκίνησαν να λαμβάνουν μέσω των Μονάδων τους ειδοποιητήρια για την αποστολή των “απαραίτητων δικαιολογητικών για την καταβολή της δικαστικής αποζημίωσης για απασχόληση κατά τις νυχτερινές ώρες”.

Η εν λόγω καταβολή της αποζημίωση θα γίνει εντόκως.

Για το θέμα η έτερη συνδικαλιστική οργάνωση στρατιωτικών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ σε σχετική της ανακοίνωση της αναφέρει ότι “η Πολιτεία οφείλει να συμμορφωθεί πλήρως με το σκεπτικό και το αιτιολογικό των αποφάσεων και να χορηγήσει τα νυχτερινά σε όλο το προσωπικό, και μάλιστα αναδρομικά από την έναρξη του νέου μισθολογίου το 2017.”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ