Δευτέρα 29/04/2024

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Η τροπολογία με τις αλλαγές στην Πυροσβεστική – Αποστρατεία και Προαγωγές Αξιωματικών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Υπερψηφίστηκε χθες 7 Φεβρουαρίου 2023 το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας “Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις”.

Με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ υπερψηφίστηκε επίσης τροπολογία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τις οποίες ρυθμίζονται δύο θέματα που αφορούν στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την τροπολογία το πρώτο θέμα αφορά στην αποστρατεία του πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και το δεύτερο αφορά στις προαγωγές Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών θέσεων.

Αποστρατεία του πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος

“Στην παρ. 2 του άρθρου 110 του ν. 4662/2020 (Α’27), περί αποστρατείας, τα πρώτο και δεύτερο εδάφια τροποποιούνται με την αλλαγή του χρόνου διαγραφής των αποστρατευόμενων από τη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

2.Οι αποστρατευόμενοι διαγράφονται από τη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη δημοσίευση της διοικητικής πράξης της αποστρατείας τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το ανωτέρω χρονικό διάστημα, Θεωρείται ως χρόνος υπηρεσίας του αποστρατευόμενου με όλες τις συνέπειες. Ειδικά, οι αποστρατευόμενοι λόγω ορίου ηλικίας διαγράφονται από τη δύναμη, κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους κατάληψης από το όριο ηλικίας.”

Προαγωγές Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος

“Στην παρ. 3 του άρθρου 135 του ν. 4662/2020 (Α’27), περί προαγωγών Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων, οι περ. γ’ και δ’ τροποποιούνται ως προς τον απαιτούμενο χρόνο πραγματικής συνολικής υπηρεσίας για την προαγωγή στους αμέσως επόμενους βαθμούς, και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Οι Υποπυραγοί, Πυραγοί, Επιπυραγοί και οι Αντιπύραρχοι που προσλήφθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα πριν την Θέση σε ισχύ του π.δ. 44/2016 (Α’ 68), καθώς και οι Αξιωματικοί που προσλαμβάνονται στο Πυροσβεστικό Σώμα με το π.δ. 127/2016 (Α 226), προάγονται στους αμέσως ανώτερους βαθμούς ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών θέσεων, εάν έχουν συμπληρώσει τον ακόλουθο χρόνο πραγματικής συνολικής υπηρεσίας ως Αξιωματικοί και εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις προαγωγής ως εξής:

α. Υποπυραγοί: Δέκα (10) έτη συνολικής υπηρεσίας ως Αξιωματικοί.
β. Πυραγοί: Δεκατρία τρία (13) έτη συνολικής υπηρεσίας ως Αξιωματικοί.
γ. Επιπυραγοί: Δεκαοκτώ (18) έτη συνολικής υπηρεσίας ως Αξιωματικοί.
δ. Αντιπύραρχοι: Είκοσι πέντε (25) έτη συνολικής υπηρεσίας ως Αξιωματικοί.”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ