Δευτέρα 29/04/2024

Μνημείο Αθανάτων: Απών ο Νίκος Δένδιας από τα εγκαίνια μέσα στο “σπίτι” του

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Απών ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας από τα εγκαίνια μέσα στο “σπίτι” του, στο ΥΠΕΘΑ.

Στις 29 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Μνημείου των Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο “ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ” στο οποίο εδρεύουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα τέσσερα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ).

Στην εν λόγω τελετή δεν παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας αλλά ο Υφυπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος όμως, όπως αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ, παρέστη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι δεν αναφέρεται “και ως εκπρόσωπος…”.

Στην τελετή παρέστη επίσης, ο τρίτος ανώτερος πολιτειακός αξιωματούχος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Σημείο ιδιαίτερης αναφοράς είναι ότι, το ΥΠΕΘΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει το νεοανεγερθέν μνημείο ως “Μνημείο Ηρώων των Ενόπλων Δυνάμεων” ενώ το ΓΕΕΘΑ ως “Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους“.

Ο λόγος ή οι λόγοι για τους οποίους ο Νίκος Δένδιας ήταν απών δεν είναι γνωστοί. Ο ΥΦΕΘΑ ανέφερε στην ομιλία του ότι “δεν κατέστη εφικτό να παραστεί, αν και το επιθυμούσε, λόγω κατεπειγουσών υποχρεώσεων.”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ