Τρίτη 30/04/2024

Θεσσαλονίκη: Το τελευταίο αντίο στον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία. Το τελευταίο αντίο στον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Παρόντες στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης σήμερα 6 Ιουνίου 2023, ήταν ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο ΓΓ ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και τέως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος απεβίωσε στις 2 Ιουνίου 2023, νοσηλευόμενος στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης.

“Αρχηγέ καλό ταξίδι”, έγραφαν μερικά από τα δεκάδες στεφάνια που είχαν κατακλύσει τον ναό, ενώ στην είσοδό του υπήρχε το στεφάνι της συζύγου του. Στεφάνι έστειλε και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Αλκιβιάδης Στεφανής: Ο Κωσταράκος έδωσε λεβεντιά στις Ένοπλες Δυνάμεις στην οικονομική κρίση

“Έκανε τους συνεργάτες του να αισθάνονται υπερήφανοι», ανέφερε στον επικήδειο λόγο του για τον Μιχαήλ Κωσταράκο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε: “Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο της πατρίδας, κάτω από πολύ μεγάλη οικονομική ανέχεια, κατάφερε κι έδωσε μια λεβεντιά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και μάλιστα τις έκανε εξαιρετικά εξωστρεφείς. Σε μια δύσκολη περίοδο μπορεί να έγιναν περικοπές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ποτέ δεν έγιναν περικοπές στην εκπαίδευση. Πίστευε, ότι η εκπαίδευση μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση και το εφάρμοσε στην πράξη αυτό. Ο αρχηγός είχε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: ήταν ένας άνθρωπος, που όλη του η πορεία ήταν συνυφασμένη με την αξιοκρατία.”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής εκφωνεί τον Επικήδειο για τον Μιχαήλ Κωσταράκο:

Στρατηγός Φλώρος: Ο Κωσταράκος αναβάθμισε τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα

Ο εκλιπών πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ “ενίσχυσε τη διακλαδικότητα και καθιέρωσε πλήθος καινοτομιών” στο στράτευμα, ενώ εκπροσώπησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χώρα, από τη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε., το 2015 και για τα τρία επόμενα χρόνια, τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Υπογράμμισε ότι ο Μιχαήλ Κωσταράκος, προερχόμενος από οικογένεια λαμπρών στρατιωτικών ήταν “ένας υποδειγματικός αξιωματικός, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, από όπου περνούσε”, κόσμησε με την παρουσία του το στράτευμα, και αναβάθμισε τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

“Αείμνηστε Αρχηγέ, σε αποχαιρετούμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για τις ένοπλες δυνάμεις. Το έργο που άφησες πίσω σου είναι μεγάλο και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ” είπε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο επικήδειο λόγο του.

Δείτε στο βίντεο από το grtimes.gr τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο στον Επικήδειο για τον Μιχαήλ Κωσταράκο:

Ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 1956. Διετέλεσε Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από την 1 Νοεμβρίου 2011 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Στις 13 Νοεμβρίου 2014 εκλέχτηκε ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ εξετέλεσε τα καθήκοντά του από την 6 Νοεμβρίου 2015 έως τις 6 Νοεμβρίου 2018.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ