Παρασκευή 03/05/2024

Μητροπολίτης Ζακύνθου: Απαράδεκτη δήλωση που φέρνει στη μνήμη μαύρες εποχές!

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό διαμαρτυρήθηκε γιατί ο βουλευτής της ΝΔ στη Ζάκυνθο Διονύσης Ακτύπης, επισκέφθηκε την Ιερά Μόνη Παναγίας Σπηλιώτισσας στις Ορθονιές και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κρημνών στις οποίες υπάρχουν μοναχοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ή/και είναι αρνητές -τί αρνούνται δεν γνωρίζουμε.

Ας παρουσιάσουμε το θέμα χρονολογικά…

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου θέτει σε αργία ιερείς

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος στις 3 Δεκεμβρίου 2021 χαρακτήρισε τους ιερείς-αρνητές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού “ηθικούς αυτουργούς σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων”.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν είχε ως εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου ανακοινώνει προς τον Λαό του νησιού μας ότι, στο πλαίσιο της ευθύνης του Ποιμενάρχου της, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ’, γιά την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προέβη σήμερα, 3-12-2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους.

Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων».

Επίσκεψη Διονύση Ακτύπη σε Ιερές Μονές Ζακύνθου

Στις αρχές του νέου έτους ο βουλευτής της ΝΔ στη Ζάκυνθο Διονύσης Ακτύπης, επισκέφθηκε την Ιερά Μόνη Παναγίας Σπηλιώτισσας στις Ορθονιές και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κρημνών.

Πρώτη ανάρτηση-παρέμβαση Διονύση Ακτύπη στο facebook

Ο βουλευτής της ΝΔ στη Ζάκυνθο Διονύσης Ακτύπης σε ανάρτησή του στο facebook στις 3 Ιανουαρίου 2022 ανέφερε:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και μήνες κλείνει το μάτι στους ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ τώρα πετάει λάσπη σε μια σπασμωδική προσπάθεια να απεκδυθεί των ευθυνών του.
Μόνο γέλιο μας προκαλούν τα μέλη της Ν.Ε. Σύριζα Ζακύνθου που έρχονται σήμερα, σε ένα ακόμα ανερμάτιστο κρεσέντο λαϊκισμού να μας πουν πως δήθεν στηρίζουμε το αντιεμβολιαστικό κίνημα.
Πρώτα-πρώτα να υπογραμμίσω πως ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών Πάτερ Αγαπίων, που εικονίζεται στις φωτογραφίες μαζί μου, είναι εμβολιασμένος και μάλιστα το πιστοποιητικό εμβολιασμού του μπορεί να τεθεί στη διάθεση όποιου το αναζητήσει.
Είστε όμως υποκριτές εκεί στο Σύριζα. Διότι όταν η κα Νοτοπούλου και ο κος Αυλωνίτης επισκέφθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη το ίδιο Μοναστήρι τότε δεν ήταν «αγκαλιά με αντιεμβολιαστές μοναχούς».
Δεν περιμένει όμως κανείς κάτι καλύτερο από εσάς. Είστε οι ίδιοι που εδώ και μήνες ψαρεύουν ψηφοφόρους στα νερά τους αντιεμβολιαστικού κινήματος, οι ίδιοι που όπως έχουν δείξει ξεκάθαρα παρακαλούν να αποτύχει η Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ξεχνώντας ότι μια τέτοια αποτυχία θα σήμαινε τρομακτικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οι ίδιοι που καταστροφολόγουν και προσεύχονται για ακόμα περισσότερα δεινά ελπίζοντας ότι θα ξαναδούν «καρέκλα».
Μην είναι που σήμερα βρίσκεστε πλέον σε ελεύθερη πτώση πολιτικά και οδεύετε ολοταχώς προς το 3%, ποσοστό βεβαίως οικείο σε εσάς και αρμόζον στην πολιτική σας ένδεια, και πρόδηλη ανεπάρκεια, αυτό που σας ωθεί σε αυτή την αμήχανη και ανήθικη επίθεση προς το πρόσωπό μου και το πρόσωπο της Αντιπεριφερειάρχη κυρίας Μοθωναίου;
Και αφού κόπτεστε τόσο πολύ για τις επιπτώσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος, γιατί δεν στηρίξατε τα μέτρα ενίσχυσης των εμβολιασμών; Γιατί διαδηλώνατε κατά τις υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ακόμα και των υγειονομικών;
Και τέλος, γιατί επιχειρείτε με κάθε τρόπο να σαμποτάρετε όλες τις ειλικρινής και υπεύθυνες προσπάθειες της κυβέρνησης να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία και να αντιμετωπίσει τις συνέπειές της;

Μητροπολίτης Ζακύνθου: Η επιστολή-διαμαρτυρία προς τον Πρωθυπουργό

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος στις 4 Ιανουαρίου 2022 σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό αναφέρει ότι ο Διονύσης Ακτύπης επισκέπτεται μοναστήρια με αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς τα οποία οι ίδιοι δεν επισκέπτονται (εννοεί οι εμβολιασμένοι ιερείς).

Αναλυτικά η επιστολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιου:

«Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες»

Δεύτερη ανάρτηση-παρέμβαση Διονύση Ακτύπη στο facebook

Μετά τη δημοσίευση της επιστολής του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιου προς τον Πρωθυπουργό, ο Διονύσης Ακτύπης σε νέα ανάρτησή του στο facebook στις 4 Ιανουαρίου 2022 ανέφερε:

Οφείλω να ξεκαθαρίσω με απολύτως σαφή και εξόχως κατηγορηματικό τρόπο πως εγώ ο ίδιος τόσο ως ιατρός όσο και ως Βουλευτής από την πρώτη στιγμή στήριξα αδιαπραγμάτευτα το εμβόλιο κατά της covid-19 ως τη μόνη λύση, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Τη θέση μου αυτή την υποστήριξα, μάλιστα, σταθερά σε κάθε στιγμή του ιδιωτικού και δημόσιου βίου μου. Τόσο σε συνεντεύξεις μου, σε εισηγήσεις μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε ανακοινώσεις μου όσο και στην καθημερινή επαφή που είχα με τους πολίτες του τόπου μου καθιστούσα σαφή θέση μου υπέρ του εμβολιασμού.
Άλλωστε, όλοι μου οι συμπολίτες γνωρίζουν πως ως ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου επί τριάντα και πλέον χρόνια υπηρέτησα πιστά την ιατρική επιστήμη με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσία.
Είναι συνεπώς, απαράδεκτο να προσπαθούν ορισμένοι να με συνδέσουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ένα κίνημα που πρώτα απ’ όλα προσβάλει την επιστήμη που τόσο πιστά και απαρέγκλιτα υπηρέτησα σχεδόν σε όλη μου τη ζωή.
Επιπλέον, θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι το Μοναστήρι είναι η τρίτη φορά που το επισκεπτόμαστε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κα Μοθωναίου και αυτό διότι η Ιερά Μονή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της εισροής υδάτων σε κάποιο από τα κτίριά της, πρόβλημα στο οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό να δώσουμε λύση.
Με την ευκαιρία, λοιπόν, της δια του παραπάνω λόγου επισκέψεώς μας δώσαμε το παρών και στη θεία λειτουργία της Κυριακής.
Να τονισθεί δε πως ο Υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών είναι εμβολιασμένος και με τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Κλείνοντας, προσωπικά εκτιμώ πως οι τοποθετήσεις μου το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα ζητήματα του Ναυαγίου Ζακύνθου έχουν θίξει, τελικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα συμφέροντα πολλών.

Χαλεποί καιροί στα χρόνια του κορονοϊού και της κορονολογοκρισίας

Θέτοντας το γενικό πλαίσιο των απόψεών μας, μιας και χαλεποί οι καιροί που διανύουμε, ο κορονοϊός είναι υπαρκτός (άσχετα με το πώς είναι δυνατόν να εμφανίστηκε), το εμβόλιο σύμφωνα με μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας βοηθάει.

Για την όλο και αυξανόμενη κορονολογοκρισία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα γράψαμε εδώ. Πλέον έχουμε περάσει σε ένα άλλο επίπεδο σε αυτό του κορονοστιγματισμού. Αν δεν έχεις κάνει το εμβόλιο είναι στιγματισμένος, δακτυλοδεικτούμενος, μίασμα, “βρωμερό και τρισάθλιο σκουπίδι” της κοινωνίας κα.

Στην εμφάνιση αυτής της αντίληψης, οδήγησαν όλοι αυτοί οι νόμοι με τα νέα μέτρα -το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο- και η άθλια διαχείριση από ένα σημείο και μετά. Στα πλαίσια του οτιδήποτε καταπατείτε η ελεύθερη βούληση και στιγματίζονται άνθρωποι. Άγνωστη η συμβουλευτική πειθώ για τους κυβερνώντες αλλά όπως φαίνεται και από τους πνευματικούς ηγέτες.

Η μία και μοναδική ερώτησή μας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάκυνθου είναι:

Ποιος είναι αυτός που κρίνει Σεβασμιώτατε την Πίστη βάσει πιστοποιητικού εμβολιασμού;

Όλα αυτά ξέρετε τί μας θυμίζουν; Το διαβατήριο εσωτερικού της ΕΣΣΔ, το αστέρι στο ένδυμα των Εβραίων, το Πιστοποιητικό Φρονημάτων.

Προστατευτείτε και προστατέψτε από τον κορονοϊό!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ