Δευτέρα 06/05/2024

Η λίμνη Κάρλα “διώχνει” την 1η ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο;

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

“Διώχνει” την 1η ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο η λίμνη Κάρλα; Μετά την πλημμύρα τα νερά παραμένουν.

Ένα μεγάλο εύγε σε αυτούς που επέλεξαν να δημιουργήσουν μια αεροπορική βάση δίπλα στη λίμνη Κάρλα. Συγκεκριμένα, παραλίμνια της αιώνιας λίμνης, πριν αποξηρανθεί το 1962.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του Στρατοπέδου της 1ης ΤΑΞΑΣ δεν έχουμε, ξέρουμε όμως να “διαβάζουμε” αεροφωτογραφίες (δορυφορικές φωτογραφίες) οι οποίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Η 1η ΤΑΞΑΣ εχει “πνιγεί” ως φυσικό επακόλουθο της πλημμύρας που έπληξε ολόκληρη την Θεσσαλία κατά την κακοκαιρία Daniel. Υπενθυμίζεται ότι στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου [Στρατόπεδο Υπολοχαγού (ΠΒ) ΠΕΡΙΣΑΚΗ], το οποίο απέχει 2χλμ από το ομώνυμο χωριό του νομού Μαγνησίας, εδρεύουν το Στρατηγείο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, ο Λόχος Στρατηγείου και:

  • Το 1ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων (1ο ΤΕΕ/Π) το οποίο συγκροτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1994 με έδρα το αεροδρόμιο Στεφανοβικείου.
  • Το 2ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων (2ο ΤΕΕ/Π) το οποίο μετεγκαταστάθηκε στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου τον Ιούνιο 2012.
  • Το 1ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (1ο ΤΕΑΣ) το οποίο συγκροτήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1971 με έδρα το αεροδρόμιο Στεφανοβικείου Μαγνησίας.
  • Το 1ο Τάγμα Υποστήριξης Αεροδρομίου (1ο ΤΥΑΔ) το οποίο συγκροτήθηκε το 1998 και ο 17ος Λόχος Διαβιβάσεων (17 ΛΔΒ) το 1997

Το ερώτημα είναι απλό: ποιος ήταν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την εγκατάσταση μιας αεροπορικής βάσης, με ένα Στρατηγείο και 6 Μονάδες/Ανεξάρτητες Υπομονάδες, δίπλα/μέσα σε μια λίμνη;

Λήφθηκε υπόψιν ο κίνδυνος πλημμύρας της λίμνης Κάρλας; Μήπως θεωρήθηκε μικρότερος από το πολιτικό κόστος της μη δημιουργίας ενός Στρατοπέδου στην περιοχή, το οποίο θα ενίσχυε οικονομικά την τοπική κοινωνία;

Δεν πετάμε πυροτεχνήματα για το εάν “πνιγήκανε” τα ελικόπτερα. Τα ελικόπτερα πετάνε και εκκενώνονται σε άμεσο χρόνο, οι εγκαταστάσεις όμως δεν φορτώνονται και το Στρατόπεδο μπορεί να μην βγει στην επιφάνεια ξανά ή να αργήσει να γίνει.

Μήπως ήρθε η ώρα για μετεγκατάσταση της αεροπορικής βάσης όπως προστάζει η βασίλισσα Κάρλα, της αιώνιας λίμνης; Ή να το αφήσουμε για τους επόμενους κάτω από το χαλί;

Τονίζεται ότι, η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού είναι επιχειρησιακά έτοιμη. Άλλωστε και σε πόλεμο τα ελικόπτερα δεν θα έμεναν μέσα στο Στρατόπεδο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στις 14 Σεπτεμβρίου 2023 ότι: “Δεν υπάρχει καμία, ούτε ενημέρωση, ούτε εντύπωση, ούτε ένδειξη ότι δεν έγινε κάποια μη έγκαιρη εκκένωση. Μένουμε στις ανακοινώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν υπάρχει καμία διακινδύνευση ή κανένας κίνδυνος της ασφάλειας ή της καταλληλόλητας των μέσων αυτών και εκφράζουμε και για μια ακόμη φορά την πλήρη εμπιστοσύνη μας στις Ένοπλες Δυνάμεις…”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ