Σάββατο 04/05/2024

ΓΕΣ: Το αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο παραμένει επιχειρησιακό – Ασφαλή τα ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Τα ανενεργά ελικόπτερα είναι μέσα στο νερό. Όλα τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού είναι ασφαλή.

Αυτό αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωσή του σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2023 μετά τις φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο στις οποίες φαίνονται ελικόπτερα να βρίσκονται μέσα σε νερό, από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας DANIEL.

Το ΓΕΣ τονίζει ότι το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.”

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento της Κυριακής 10/9/2023. Εικόνα: Εφημερίδα Documento
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento της Κυριακής 10/9/2023. Εικόνα: Εφημερίδα Documento

Σημειώνεται ότι σχετικές φωτογραφίες και βίντεο δημοσιεύθηκαν από τα documentonews.gr και militaire.gr. Όπως προκύπτει από το βίντεο και τις φωτογραφίες, αυτά καταγράφηκαν από άτομο που βρισκόταν εντός του αεροδρομίου.

Κατά τα άλλα μιλάμε για έλλειψη ασφάλειας πληροφοριών και Ελβετικό τυρί

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ