Κυριακή 28/04/2024

Λιμενικό: 33 νέα σκάφη με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

33 νέα σκάφη θα εντάξει στο στόλο του το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Τα νέα σκάφη θα αγοραστούν με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα Ταμεία Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ) 2021-2027.

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σήμερα 22 Μαρτίου 2023.

Τα νέα σκάφη για το Λιμενικό

Τα συνολικά 33 σκάφη που θα αγορασθούν για το Λιμενικό Σώμα είναι:

  • 10 Περιπολικά Σκάφη, μήκους από 11 έως 13 μέτρα, με πετρελαιοκινητήρες (DIESEL) ναυτικού τύπου, με αεροθάλαμο ή με Fender κλειστής κυψελίδας.
  • 10 Περιπολικά Σκάφη, μήκους από 11 έως 13 μέτρα, με βενζινοκινητήρες (Αμόλυβδη) με Αεροθάλαμο ή με Fender κλειστής κυψελίδας.
  • 2 Σκάφη Ειδικών Επιχειρήσεων – Νηοψιών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος (ΜΥΑ/ΛΣ) μήκους από 12 έως 13 μέτρα.
  • 11 Περιπολικά Σκάφη μήκους άνω των 11 μ. κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό για την κάλυψη των αναγκών των περιοχών των νησιών Θάσου, Ψαρών, Αγίου Ευστράτιου, Σάμου/Φούρνων, Κέας, Λειψών, Κάσου, Βόρειας Εύβοιας, Ζακύνθου, Χώρας Σφακίων και Ιεράπετρας.

Μέσω της δράσης αυτής, όπως αναφέρει το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του, “θα ενισχυθεί η επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες περιπολιών για την επιτήρηση στα εξωτερικά θαλάσσια σύνορα, τη συνδρομή σε προκύπτοντα περιστατικά έρευνας – διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης του ΛΣ – ΕΛΛΑΚΤ καθώς και τη διακομιδή ασθενών/τραυματιών σε μονάδες υγείας προκειμένου λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη.”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ