Πέμπτη 09/05/2024

Ορθοδοξία: Δεν υπάρχει “α λα καρτ” πίστη – Ρήξη Εκκλησίας και Πολιτείας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει “α λα καρτ”. Ρήξη Εκκλησίας και Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στα εστιατόρια, α λά καρτ (à la carte) είναι η πρακτική της παραγγελίας μεμονωμένων πιάτων από ένα μενού, σε αντίθεση με το ταμπλ ντοτ (table d’hôte), όπου προσφέρεται ένα προκαθορισμένο μενού.

Σε παραλληλισμό, στην Ορθοδοξία αλλά και σχεδόν σε κάθε θρησκεία δεν γίνεται να επιλέγεις να τηρήσεις αυτά που θέλεις, τους κανόνες που θέλεις, τα μυστήρια που θέλεις και ταυτόχρονα να απορρίπτεις τα υπόλοιπα. Είτε πιστεύεις, είτε δεν πιστεύεις. Α λα καρτ δεν υπάρχει.

“Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση.”

Αυτή την ανακοίνωση εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον εφετινό εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, αντί στη Μητρόπολη Αθηνών όπου παρευρισκόταν η πολιτική ηγεσία και ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος διάβαζε το Σύμβολο της Πίστεως (το “Πιστεύω”).

Αιτία για την ρήξη Εκκλησίας και Προεδρίας της Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση της Πολιτείας είναι η ψήφιση του νόμου για τον γάμο ομοφυλόφιλων.

Κυριακή της Ορθοδοξίας τι γιορτάζουμε

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας συνδέεται με την αναστήλωση των αγίων εικόνων στην Κωνσταντινούπολη από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842 μ.Χ. και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της αιρέσεως των Εικονομάχων, των αιρετικών εκείνων που δε δέχονταν να τιμούν τις άγιες εικόνες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ