Τρίτη 07/05/2024

Απόστρατοι Ναυτικού και Αεροπορίας: ΕΑΑΣ και ΜΤΣ να επιλύσουν τα σοβαρά εσωτερικά τους προβλήματα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και Αεροπορίας καλούν την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και το ΜΤΣ να επιλύσουν τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, που οι ίδιοι με την διαχείρισή τους δημιούργησαν στο Μετοχικό Ταμείο.

Αφορμή της κοινής ανακοίνωσης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) ήταν η ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) με την οποία καλούσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 22 Μαρτίου 2023 έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με θέματα πέρα των άλλων “την άδικη, άνιση και εις βάρος της μεροληπτική κατανομή των πόρων από τις διενεργούμενες κρατήσεις των εξοπλιστικών προμηθειών, από τις οποίες τα ΜΤ του Ναυτικού και της Αεροπορίας λαμβάνουν υπέρογκα και δυσανάλογα ποσά, ενώ το ΜΤ Στρατού λαμβάνει ψίχουλα.”

Αυτό ήταν που εκνεύρισε τους απόστρατους της Αεροπορίας και του Ναυτικού και εξέδωσαν την κοινή ανακοίνωση.

Κοινή ανακοίνωση ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ

Αναλυτικά η από 13 Μαρτίου 2023, κοινή ανακοίνωση ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ:

"Σας ενημερώνουμε όπως και εμείς πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, ότι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 22 Μαρτίου 2023 έξω από το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και Αεροπορίας (ΕΑΑΝ & ΕΑΑΑ), δηλώνουν ότι δεν μετέχουν της διαμαρτυρίας, διότι :

Η απόφαση αυτή είναι καθαρά πρωτοβουλία της ΕΑΑΣ, παρακάμπτοντας το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα αναγραφόμενα αιτήματα στην προκήρυξη του συλλαλητηρίου είναι άκρως διχαστικά, στρέφονται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ κατά των συμφερόντων των αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου κατά βάση έχουν σχέση με την λειτουργία και το νομοθετικό πλαίσιο των Μετοχικών μας ταμείων, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής διάθεσης.

ΔΕΝ επιθυμούμε να εμπλακούμε σε ένα αντισυναδελφικό παιχνίδι.

Η ΕΑΑΣ και το ΜΤΣ, καλό θα ήταν να επιλύσουν πρώτα τα σοβαρά εσωτερικά τους προβλήματα, που οι ίδιοι με την διαχείρισή τους δημιούργησαν στο Μετοχικό τους Ταμείο και στην συνέχεια να συζητήσουμε μέσω του Συντονιστικού Συμβουλίου, όποια άλλα κοινά θέματα μας απασχολούν, με διαδικασίες που θα σέβονται θεσμούς και συναδέλφους."

Ανακοίνωση ΕΑΑΣ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΑΣ για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΘΑ:

"Σε προσκαλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έχουμε προγραμματίσει για την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (Λεωφ. Μεσογείων 227-231).

Έλα να ενώσουμε τις φωνές μας για να σταματήσει η απαξίωση των ε.α. στελεχών του Στρατού Ξηράς, από την πολιτεία, που έχει γίνει πράξη με:

Α. Την άδικη, άνιση και εις βάρος μας μεροληπτική κατανομή των πόρων από τις διενεργούμενες κρατήσεις των εξοπλιστικών προμηθειών, από τις οποίες τα ΜΤ του Ναυτικού και της Αεροπορίας λαμβάνουν υπέρογκα και δυσανάλογα ποσά, ενώ το ΜΤ Στρατού λαμβάνει ψίχουλα, διαχωρίζοντάς μας έτσι σε πατρίκιους και πληβείους.

Β. Την άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, με χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα της παράνομης παρακράτησης των ποσών στα μερίσματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ για τα έτη 2014-2020, με βάση τον ν. 4093/2012, που κρίθηκε από το Σ.τ.Ε. ως αντισυνταγματικός.

Γ. Την αιφνίδια και αυθαίρετη μείωση του ΒΟΕΑ των τέκνων μας, που ήδη υπολείπεται κατά πολύ του αντιστοίχου των ΜΤ Ναυτικού και Αεροπορίας, ως να θεωρεί η πολιτεία τα παιδιά μας «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Δ. Την καταχρηστική άρνηση της πολιτείας να αποδίδει το 2% των εξοπλιστικών δαπανών στον ΕΛΟΑΣ/ΜΤΣ, εν αντιθέσει με τα αντίστοιχα ΜΤ Ναυτικού και Αεροπορίας που το λαμβάνουν κανονικά εδώ και 10ετίες.

Η συμμετοχή σου στο συλλαλητήριο θα στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι."
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ