Παρασκευή 03/05/2024

Κεφαλογιάννης: Το Υπουργείο Εξωτερικών σχεδίασε την στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη ήταν υπό τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτό δήλωσε ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Κεφαλογιάννης στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο.

“Οι συνθήκες του τροχαίου διερευνώνται ήδη από το ΓΕΕΘΑ και την ελληνική δικαιοσύνη και σας διαβεβαιώ ότι θα φωτιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης. Δεν υφίσταται ζήτημα τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής πως έλαβε χώρα κάποιου είδους επίθεση ή χρήση όπλων και εκρηκτικών. Σε ότι αφορά την ασφάλεια της αποστολής, η όποια παραφιλολογία έχει αναπτυχθεί, δεν βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, ούτε σε γνώση για τον τρόπο που αυτές οι αποστολές υλοποιούνται. Θα αρκεστώ να υπενθυμίσω ότι η στρατιωτική αποστολή που μετέβη στη Λιβύη, υπό τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εξωτερικών, δεν ήταν ειρηνευτική, όπως π.χ. στο Κόσσοβο ή το Αφγανιστάν, αλλά είχε ανθρωπιστικό χαρακτήρα.”, είπε ο ΥΦΕΘΑ.

“Καμία από τις διεθνείς αποστολές που συμμετείχαν στη Λιβύη δεν έστειλε ένοπλες μονάδες ή άλλης μορφής αμυντικά μέσα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και η στρατιωτική ηγεσία έχουν μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους αποστολές, όπου οι κανόνες συνδρομής είναι εξάλλου κοινοί για όλες τις χώρες που συμμετέχουν”, πρόσθεσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Τελικά, η αποστολή στη Λιβύη, ήταν αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ή στρατιωτική αποστολή; Εάν ήταν στρατιωτική αποστολή, πώς είχαν ενταχθεί πολίτες σε αυτήν και γιατί ήταν υπό τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εξωτερικών; Από ότι καταλαβαίνουμε, το ΓΕΕΘΑ διέθεσε στο ΥΠΕΞ πέρα από το αεροπορικό μέσο και προσωπικό, γιατί μάλλον δεν έβρισκε προσωπικό το δεύτερο (ΥΠΕΞ) πχ. από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Όταν έγινε το τροχαίο δυστύχημα, το ΓΕΕΘΑ κλήθηκε να “βγάλει τα κάστανα από την φωτιά” καθώς εμπλεκόταν προσωπικό του, με τις ανακοινώσεις του να βασίζονται στις ελληνικές διπλωματικές αρχές, οι οποίες όμως είχαν παντελή άγνοια και για αυτό δήλωναν τραυματίες.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι άφαντο…

Προτείνουμε στον κύριο Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους να ξεκαθαρίσουν πρώτα μεταξύ τους τί είδους αποστολή ήταν. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο χαρακτηρισμός της αποστολής είναι μείζονος σημασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο σύζυγος της Υποπτεράρχου Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη δήλωσε ότι της ίδιας “της φάνηκε περίεργο που προσγειωθήκανε αλλού γι’αλλού”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ