Δευτέρα 29/04/2024

Πολεμική Αεροπορία: Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα.

Σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος Τ-2E Buckeye της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε, κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας – ΓΕΑ.

Το ΓΕΑ σημειώνει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος είναι νεκρός.

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2E Buckeye

Το Τ-2 Buckeye είναι εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί. Είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ