Σάββατο 04/05/2024

Ελαιόλαδο: Η τιμή του ελαιολάδου παραμένει υψηλή στην Ελλάδα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η τιμή του ελαιολάδου στην Ελλάδα παραμένει υψηλή, στα επίπεδα των 7,80 ευρώ το κιλό στον παραγωγό για το έξτρα παρθένο.

Οι τιμές του ελαιολάδου στην Ελλάδα είναι, όπως προκύπτει από Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ (Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης), στα επίπεδα των 7,7-8 ευρώ το κιλό στον παραγωγό για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ στο ξεκίνημα ήταν 8,5-9 ευρώ. Οι τιμές αυτές είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες τιμές του περασμένου έτους, κατά περίπου 20%.

Οι υψηλές τιμές του ελαιολάδου οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, η μείωση της παραγωγής ελαιολάδου στην Ελλάδα και στην Ισπανία και Ιταλία, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, η αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό και η αύξηση της ζήτησης για ελαιόλαδο από τις διεθνείς αγορές.

Οι υψηλές τιμές του ελαιολάδου αν και αποτελούν θετική εξέλιξη για τους ελαιοπαραγωγούς, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κατανάλωση, καθώς το ελαιόλαδο έγινε για τις οικογένεις ένα ακριβό προϊόν.

Η φετινή ελληνική ελαιοπαραγωγή εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με την περσινή (περίπου 160.000 τόνοι φέτος έναντι 350.000 το 2023), αλλά παραμένει πλεονασματική για τις ανάγκες της χώρας (περίπου 100.000 τόνοι).

Η τελική τιμή του ελαιολάδου πάντως, με την οποία θα αγοράζει ο καταναλωτής, δεν μπορεί να προβλεφθεί ακόμη, καθώς η συγκομιδή είναι υπό εξέλιξη και δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις τελικές ποσότητες του προϊόντος.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ