Τετάρτη 08/05/2024

Εκλογές ΕΑΑΣ: Στο 24,3% η συμμετοχή! – Αποτελέσματα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στο 24,3% το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΑΑΣ.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2023 διεξήχθησαν οι εκλογές της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι για την θέση του Προέδρου δήλωσε υποψηφιότητα ένας απόστρατος, όπως και για την θέση του Αντιπροέδρου.

Από τα 22.929 εγγεγραμμένα μέλη της ΕΑΑΣ, ψήφισαν 5.573. Ποσοστό συμμετοχής 24,3% ή διαφορετικά ποσοστό αποχής 75,7%!

Νέος Πρόεδρος της ΕΑΑΣ αναδείχθηκε ο Υποστράτηγος ε.α. ΔΕΒΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και Αντιπρόεδρος ο Αντιστράτηγος ε.α. ΓΟΥΜΑΛΑΤΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών όπως τα ανακοίνωσε η ΕΑΑΣ:

Εκλογές ΕΑΑΣ 2023 αποτελέσματα
Αποτελέσματα εκλογών ΕΑΑΣ 2023

Αν αναρωτιέστε γιατί κάποιοι υποψήφιοι δεν εκλέχθηκαν αν και έχουν περισσότερες ψήφους είναι γιατί η σύνθεση του ΔΣ είναι συγκεκριμένη.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών (ΦΕΚ 810/2005) “τα επτά (7) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προέρχονται από αποστράτους Αξιωματικούς οιουδήποτε Όπλου ή Σώματος του Στρατού Ξηράς. Τα δύο (2) μέλη προέρχονται υποχρεωτικά, ανά ένας (1), από απόστρατους Αξιωματικούς του Δικαστικού και Οικονομικού Σώματος του Στρατού Ξηράς. Τα υπόλοιπα δύο (2) μέλη προέρχονται, από απόστρατους Αξιωματικούς της πρώην Χωροφυλακής.”

Όσον αφορά στην μη εκλεχθείσα πολίτη, “τα μέλη των ορφανικών οικογενειών εκλιπόντων Αξιωματικών που έχουν καταστεί νομίμως τακτικά μέλη της ΕΑΑΣ έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου όμως δεν δύνανται να καταλάβουν τις θέσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου καθώς και τις θέσεις των δύο μελών που προέρχονται υποχρεωτικά ανά ένας (1) από αποστρατούς Αξιωματικούς του Δικαστικού και Οικονομικού Σώματος.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ