Τρίτη 07/05/2024

Εκλογές 2023: Δείτε το Διάταγμα που θυροκόλλησε ο Φρούραρχος στην Βουλή

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο Φρούραρχος της Βουλής θυροκόλλησε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών την 21η Μαΐου 2023.

Άρχισε και επισήμως η προεκλογική περίοδος, καθώς θυροκολλήθηκε νωρίς το βράδυ στην ανατολική είσοδο του κοινοβουλίου, το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών την 21η Μαΐου 2023.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία εισηγούνται τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την 21η Μαΐου.

Η Βουλή, που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα συγκληθεί στις 11πμ της Πέμπτης, 1 Ιουνίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, ενώ την επομένη, Παρασκευή 2 Ιουνίου, η νέα Βουλή θα εκλέξει τον πρόεδρο του σώματος.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θυροκόλλησε στην ανατολική είσοδο του Μεγάρου, περί τις 20:10, ο φρούραρχος της Βουλής, ταξίαρχος Φώτης Ντουίτσης.

Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Αναλυτικά το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής, προκήρυξη εκλογής Βουλευτών και σύγκληση της νέας Βουλής, αναγράφει:

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:

  1. Τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 41 του Συντάγματος.
  2. Την πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η οποία περιέχεται στην υπ’ αρ. 8/22.4.2023 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, για την ανανέωση της λαϊκής εντολής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αναφερόμενο σε αυτήν εξαιρετικής σημασίας εθνικό θέμα, την οποία και αποδεχόμαστε, αποφασίζουμε:

Διαλύουμε

τη Βουλή της ΙΗ ́ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 21η Μαΐου 2023, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 1η Ιουνίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00.

Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Αθήνα, 22 Απριλίου 2023

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Πρωθυπουργός ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ, ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής
Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Ποιοι είναι Υπουργοί μέχρι τις εκλογές 2023

Από την ημέρα που διαλύεται η Βουλή για τις εκλογές, τα μέλη της κυβέρνησης παραμένουν στα υπουργεία τους, με εξαίρεση τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Στη θέση του Μάκη Βορίδη, καθήκοντα υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει η καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης του ΕΚΠΑ (πρώην Συνήγορος του Πολίτη), Καλλιόπη Σπανού, και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ