Σάββατο 27/04/2024

COVID Free Wallet: Πολίτες β’ κατηγορίας για ακόμη μια φορά οι Στρατιωτικοί

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Από τις 28 Δεκεμβρίου 2021 όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο κινητό τους μέσω της εφαρμογής Covid Free GR Wallet.

Πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας Στρατιωτικοί

Από αυτούς του πολίτες εξαιρούνται οι Στρατιωτικοί!

Οι Στρατιωτικοί δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία διότι δεν αναγνωρίζεται από την εφαρμογή η στρατιωτική ταυτότητα!

Η στρατιωτική ταυτότητα δεν αναγνωρίζεται επίσης και ως ταξιδιωτικό έγγραφο όπως η αστυνομική ταυτότητα όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων! Οι μόνοι που έχουν διαβατήριο για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες Στρατιωτικοί.

ΠΟΕΣ: Για ακόμη μια φορά αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες β’ κατηγορίας

Η ΠΟΕΣ – Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναδεικνύει το θέμα και παρακαλεί για την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων προς άρση της αδικίας που υφίστανται ακόμη μια φορά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

Με ικανοποίηση αναγνώσαμε στο σχετικό, τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι Έλληνες πολίτες να αποθηκεύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας τους στις κινητές συσκευές τους και στα tablets τους. Με τον τρόπο αυτό σε όποιο σημείο απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικού COVID-19 κατά την είσοδο, αντί για την ταυτότητά τους οι πολίτες μπορούν πλέον να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, χωρίς να επιτρέπεται αυτό να σκανάρεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

Με έκπληξη, αίσθημα πικρίας και απογοήτευση διαπιστώσαμε, για ακόμη μία φορά, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί εξαιρέθηκαν της ως άνω δυνατότητας διότι κανένας στρατιωτικός δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία, λόγω του ότι κατέχει στρατιωτική και όχι αστυνομική ταυτότητα. Η ηλεκτρονική λειτουργικότητα των συστημάτων δεν θα πρέπει να αποκλείει κανέναν Έλληνα πολίτη. Για ακόμη μια φορά αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας προς άρση της αδικίας που υφίστανται ακόμη μια φορά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Νωρίτερα είχαμε γράψει για Οδηγίες για το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο Covid Free GR Wallet

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ