Κυριακή 28/04/2024

Αποστολάκης: Οι θέσεις του Δένδια είναι στο ίδιο πνεύμα με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι θέσεις που εκφράζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας είναι στο ίδιο πνεύμα με αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό 2024.

“Διάβασα την συνέντευξη του κ. Δένδια σε έγκριτη εφημερίδα και παρακολούθησα την ομιλία του στη Βουλή και χαίρομαι γιατί οι θέσεις που εκφράζει είναι στο ίδιο πνεύμα με αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε όλα αυτά τα χρόνια, ότι δηλαδή χρειάζεται προτεραιοποίηση, σχεδιασμός και προγραμματισμός, αξιοποίηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας”, είπε.

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε επίσης ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό αλλά θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες. “Γιατί είναι προτεραιότητά μας η αμυντική θωράκιση της χώρας και η επαρκής άμυνα παρά τα σοβαρά λάθη της κυβέρνησης” είπε και πρόσθεσε “επιλέξαμε να εκφράσουμε με αυτή τη συμβολική μας κίνηση, αυτή τη μόνιμη, διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη θέση μας.”

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις, το προσωπικό αυτών και την αμυντική βιομηχανία, τις οποίες ανάφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης:

Άμεση ενίσχυση την εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας για να ωφεληθεί η χώρα αμυντικά, οικονομικά αλλά και σε επίπεδο διατήρησης και αναβάθμισης της τεχνολογικής γνώσης που διαθέτουμε.

Άμεση στήριξη και αναβάθμιση όλων των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων και μονάδων. Να δοθεί σαφής απάντηση στο τι θα κάνετε με τις Follow on Support συμβάσεις υποστήριξης για τα ρωσικής και ουκρανικής προέλευσης συστήματα αεράμυνας που αποτελούν έναν από τους κύριους πυλώνες αεράμυνας και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δημιουργία νέου μισθολογίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή σε μισθούς και αποζημιώσεις. Οι αποζημιώσεις όμως και τα επιδόματα δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στην αλλαγή φορολογικής κλίμακας. Δεν γίνεται να τα δίνεις από τη μία μεριά και να τα παίρνεις από την άλλη.

Άμεση ποιοτική αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των στελεχών και των οικογενειών τους. Ζήτημα που πρέπει να λυθεί και το λύσετε άμεσα. Η ηγεσία λοιπόν πρέπει να ενσκήψει στα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τα στελέχη και να τα επιλύσει. Παρατηρούμε ότι πολλά στελέχη ιδιαίτερα του Πολεμικού Ναυτικού οδηγούνται σε παραιτήσεις, έχω φέρει και το θέμα στη Βουλή… λύσεις όμως δεν έχουν δοθεί και η διαρροή στελεχών συνεχίζεται. Υπάρχει προβληματισμός για την στελέχωση ακόμα και των νέων μονάδων που παραλαμβάνει το Πολεμικό Ναυτικό. Άμεση είναι η ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής και εργασίας και σταδιοδρομικής προοπτικής των στελεχών.

Όπως όλος ο κόσμος έτσι και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έρχονται αντιμέτωπα με το στεγαστικό πρόβλημα. Αξιοποιείστε την πρόταση που έχουμε κάνει και παλιότερα για εκμετάλλευση των πρώην στρατοπέδων που δεν είναι πλέον επιχειρησιακά αξιοποιήσιμα με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με τους Δήμους και τη μέθοδο ΣΔΙΤ (σσ Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) για να ξεκινήσει η διαδικασία πολεοδομικού σχεδιασμού με σκοπό την ανέγερση κατοικιών για την κάλυψη των αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ενδεχομένως των φοιτητών, των δημοσίων υπαλλήλων όπου αυτό είναι δυνατόν.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ