Δευτέρα 29/04/2024

Αμερικανικό αεροσκάφος C-5 Galaxy στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το μεγαλύτερο αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Βίντεο αναρτήθηκε στο TikTok στο οποίο φαίνεται στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-5 Galaxy (SN 60022) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να διασχίζει γέφυρα πάνω από την Αττική Οδό, στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Το βίντεο του TikTok είναι απόσπασμα από βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube από το κανάλι 11Aviation Videos στις 10 Δεκεμβρίου 2022.

“Μετά από πολλά χρόνια ένα άλλο USAF C-5 Galaxy έφτασε στην Αθήνα. Τον Νοέμβριο του 2022 είχαμε την ευκαιρία να αποθανατίσουμε κατά τη διάρκεια δύο πτήσεων το τεράστιο στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος της USAF”, αναφέρει το κανάλι στην περιγραφή του βίντεο.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω γέφυρα δεν είναι από την Αττική Οδό αλλά του αεροδρομίου. Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο έχει δύο γέφυρες που συνδέουν τα δύο μέρη του, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα από το Google Earth.

Γέφυρες στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Εικόνα (επεξεργασμένη): Google Earth
Γέφυρες στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Εικόνα (επεξεργασμένη): Google Earth

Το C-5 Galaxy είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο και το μεγαλύτερο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει μια πλήρως εξοπλισμένη, έτοιμη για μάχη, στρατιωτική μονάδα σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μεταγωγικό αεροσκάφος C-5 Galaxy (SN 60022) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ