Κυριακή 05/05/2024

Αλλαγές στην ΕΥΠ: Διοικητής μόνο Στρατιωτικός ή Διπλωμάτης

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Διοικητής στην ΕΥΠ μπορεί να είναι Στρατιωτικός ή Διπλωμάτης σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών - ΕΥΠ
Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών – ΕΥΠ

Διοικητής στην ΕΥΠ

Ο διοικητής και οι υποδιοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έως σήμερα μπορεί να προέρχονται από τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, Διοικητής της ΕΥΠ ορίζεται πρόσωπο προερχόμενο από το διπλωματικό σώμα ή απόστρατος ανώτατος αξιωματικός.

Υποδιοικητές μπορεί να είναι κάποιοι από τους ανωτέρω, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Επιπλέον, ο αριθμός των υποδιοικητών περιορίζεται από 3 που είναι σήμερα σε 2.

Η ΕΥΠ αποκτά Ακαδημία Πληροφοριών – Αντικατασκοπείας και Γραφείο Τύπου

Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προστίθενται 3 νέες δομές.

Η Ακαδημία Πληροφοριών και Αντικατασκοπείας με αποστολή την εκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της ΕΥΠ για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων του.

Η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου, η οποία είναι αρμόδια μεταξύ άλλων για τον εσωτερικό έλεγχο της ΕΥΠ.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, με αρμοδιότητα για την προβολή του έργου της υπηρεσίας και για την ενημέρωση της κοινωνίας για τις δράσεις της και για τυχόν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια.

Αλλαγές στη λειτουργία της ΕΥΠ

Αλλαγές επέρχονται και στη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσία Πληροφοριών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών», η Αρχή Ασφαλείας Πληροφοριών (INFOSEC) της Υπηρεσίας καθίσταται αρμόδια για τη σύνταξη πολιτικών ασφαλείας και οδηγιών διαχείρισης των διαβαθμισμένων πληροφοριών σε όλα τα δίκτυα και τους χώρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης και των Υπουργείων σε συνεργασία μαζί τους, καθώς και για τη συνεχή ενημέρωσή τους σε θέματα ασφάλειας.

Επιπλέον, καταργείται η δυνατότητα απόρρητων συμβάσεων στο Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕ.Τ.Υ.Α.Κ.)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ