Κυριακή 28/04/2024

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 70χρονος για “πειρατεία” συνδρομητικών καναλιών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Συνελήφθη 70χρονος στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης που διέθετε παράνομα προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, διαπιστώθηκε ότι ο 70χρονος είχε αναρτήσει αγγελίες και πωλούσε ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες παρείχαν παράνομη συνδρομή σε προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ο 70χρονος είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από 200 δέματα σε όλη την Ελλάδα.

Τα έσοδα του συλληφθέντα από την πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών και την είσπραξη των παράνομων συνδέσεων υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 86 ηλεκτρονικές συσκευές, ορισμένες εκ των οποίων είχαν εγκατεστημένο πειρατικό πρόγραμμα αναπαραγωγής συνδρομητικών καναλιών,
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet , συσκευές αποθήκευσης (σκληροί δίσκοι και usb )
  • Χρηματικό ποσό 1.950 ευρώ
  • Κινητό τηλέφωνο
  • Σημειωματάρια και τετράδια με πελατολόγιο

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και για απάτη με υπολογιστή και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ