Δευτέρα 29/04/2024

5.000 εργάτες γης από την Αίγυπτο έρχονται στην Ελλάδα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

5.000 Αιγύπτιοι εργάτες γης έρχονται στην Ελλάδα μετά την Διακρατική Συμφωνία που υπογράφθηκε

Διακρατική Συμφωνία για την απασχόληση 5.000 εποχικών εργατών γης από την Αίγυπτο υπέγραψαν σήμερα στο Κάιρο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ihab Nasr.

Τέτοια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών υπογράφεται για πρώτη φορά σε διπλωματικό επίπεδο.

Σύμφωνα με αυτήν, τον πρώτο χρόνο της πιλοτικής εφαρμογής της θα έρθουν στην Ελλάδα 5.000 εργάτες γης από την Αίγυπτο, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα παραμονής έως 9 μήνες ανά περίοδο ενός έτους.

Μετά την υπογραφή, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι με τη συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώνει “αίτημα της ελληνικής περιφέρειας, που ζητά περισσότερα εργατικά χέρια για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανάγκες του γεωργικού τομέα”.

Δήλωσε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα γιατί για πρώτη φορά η Ελλάδα παρέχει τη δυνατότητα νόμιμης μετανάστευσης μέσω διακρατικής συμφωνίας.

Όπως εξήγησε, οι αρχές της Αιγύπτου, θα επιλεγούν ποιοι Αιγύπτιοι μπορούν να έρθουν να εργαστούν στην χώρα μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι οποίοι θα έχουν την υποχρέωση να επιστρέφουν αφού ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ