Τρίτη 30/04/2024

Απόστρατοι κατά ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ για την κράτηση του 1% υπέρ Μετοχικών Ταμείων

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών στρέφονται κατά των οργανώσεων των εν ενεργεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ

Πληρώνετε εσείς ε.ε. για να τα παίρνουμε εμείς οι ε.α., και εσείς όταν αποστρατευτείτε από τους τότε εν ενεργεία. Λογική του παραλόγου…

Το Συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού Αεροπορίας με επιστολή του στις 23 Νοεμβρίου 2022 προς το Υπουργείο Εργασίας ζήτησε την “διατήρηση της κράτησης του 1% του προσωπικού που είναι ασφαλισμένο στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεως που αποδίδονταν υπέρ των εν λόγω Ταμείων”.

Δείξτε μας πλατάνι! Να πάρουμε φόρα, να κουτουλίσουμε!

Απόστρατοι, οι οποίοι μπορούν να ασχοληθούν με το οτιδήποτε για να αυξήσουν το εισόδημά τους, απαιτούν την διατήρηση μνημονιακής κράτησης για τους ενεργεία Στρατιωτικούς, γιατί διαφορετικά θα επέλθει “άμεση μείωση των χορηγούμενων μερισμάτων σε όλα τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και θα προκαλέσει τη μήνη τόσο των σημερινών μερισματούχων όσο και των μελλοντικών αντίστοιχα.”

Κύριο επιχείρημα των αποστράτων, εμπνεόμενο από το αρχαίο στρατιωτικό ρητό, πας αρχαιότερος (aka ανώτερος βαθμολογικά) και σοφότερος!

“Επειδή εκτιμούμε ότι γνωρίζουμε καλύτερα την επικρατούσα άποψη του συνόλου των ΕΔ, τόσο των εν ενεργεία συναδέλφων μας όσο και των εν αποστρατεία πιστεύουμε ότι πρέπει να υιοθετήσετε την άποψη της πλειοψηφίας”, αναφέρουν οι απόστρατοι.

Θυμίζουμε στους απόστρατους, αρκετοί εκ των οποίων όταν ήταν εν ενεργεία “έφαγαν” και οι ίδιοι την εν λόγω μνημονιακή κράτηση ότι, αυτή είχε θεσπιστεί με την παρ. 2β του άρθρο 38 του Νόμου 3986/2011 για την ενίσχυση του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και του ΟΑΕΔ. Κατόπιν διαμαρτυριών των ε.ε. και ε.α. Στρατιωτικών, τροποποιήθηκε και αποδιδόταν στα Μετοχικά Ταμεία Ενόπλων Δυνάμεων.

Απόστρατοι κατά ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ
Απόστρατοι κατά ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε και η παράγραφος στην οποία καταφέρονται κατά των συνδικαλιστικών ενώσεων με ένα, κατά εμάς, υποτιμητικό τρόπο:

“Η αλλαγή αυτή επήλθε μετά από συνάντησή σας (σσ εννοούν τον Υπουργό Εργασίας) και τις παρεμβάσεις διαφόρων συνδικαλιστικών φορέων (ΠΟΜΕΝΣ, ΠΟΕΣ, κτλ) για τους οποίους έχουμε αντιληφθεί ότι μετά από διαβούλευση αναγνώρισαν το λάθος των ενεργειών τους“, γράφουν στην επιστολή τους.

Όσο και να διαμαρτύρονται οι απόστρατοι -εκ των οποίων γιοι και κόρες είναι εν ενεργεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων- η κράτηση δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και καταργεί ΚΑΙ για τους εν ενεργεία Στρατιωτικούς όπως σε ΟΛΟ τον δημόσιο τομέα.

Κάλλιστα μπορούν να διαμαρτυρηθούν οι απόστρατοι για το “κουτσουρεμένο” ΕΦΑΠΑΞ (άσχετο με ΜΤ) που θα πάρουν οι εν ενεργεία όταν αποστρατευθούν, εν αντιθέσει με τους ιδίους που το πήραν -και καλά έκαναν, το δικαιούνταν- και μπόρεσαν να αγοράσουν πχ ένα διαμέρισμα… Για την απλήρωτη νυχτερινή εργασία που έχει θεσμοθετηθεί με Νόμο το 2017 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε έως και σήμερα -ξέρουμε, ξέρουμε “εμείς τότε…”

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ