Τρίτη 30/04/2024

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο ή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τα αναδυόμενα διαδικτυακά ζητήματα και τις τρέχουσες ανησυχίες.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και υλοποιούνται κάθε χρόνο από το έτος 2004.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Πότε είναι η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Η ακριβής ημερομηνία της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, είναι την δεύτερη ημερά (δηλ. την Τρίτη), της δεύτερης εβδομάδας, του δεύτερου μήνα (δηλ. του Φεβρουαρίου) κάθε έτους.

Η δράση saferinternet.gr αποτέλεσε για 13 έτη τον εθνικό εκπρόσωπο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Insafe,

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου - Safer Internet Day

Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται πλέον από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου saferInternet4Kids.gr

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε να λειτουργεί από το Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας για το Expert Group on Safer Internet for Children της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ