Παρασκευή 03/05/2024

Τουρκία: Επιβεβαίωση ότι δεν θα γίνει η “Θαλασσόλυκος” – Τι σχέση έχουν τα Τέμπη

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν θα γίνει η ετήσια άσκηση “Θαλασσόλυκος” στο Αιγαίο.

Την είδηση τα τουρκικά ΜΜΕ την χαρακτηρίζουν ως “θετικά βήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας” για την “μείωση της έντασης στο Αιγαίο”.

Σε πρόσφατο άρθρο μας στις 28 Μαΐου 2023, αναδείξαμε το γεγονός ότι το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διέγραψε από την επίσημη ιστοσελίδα του, την από 10 Μαΐου 2023 ανακοίνωση για την άσκηση “Θαλασσόλυκος”. Εικάσαμε ότι η άσκηση, η οποία γίνεται κάθε χρόνο δεν θα πραγματοποιηθεί το 2023 λόγω της οικονομικής κατάστασης της Τουρκίας.

Μια ημέρα αργότερα, στις 29 Μαΐου 2023 και ενόσω πλήθαιναν τα σχετικά άρθρα στο ελληνόφωνο διαδίκτυο, τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η άσκηση δεν θα πραγματοποιηθεί και αντί αυτής θα πραγματοποιηθούν “εκπαιδεύσεις μικρής κλίμακας” για να “διατηρηθεί η θετική ατμόσφαιρα μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου και το σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη”.

Τα ίδια ΜΜΕ μεταδίδουν στο κλίμα που περιγράφουν ότι δεν θα γίνει επίσης η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τα όσα μεταδίδει μέσω πηγών η Τουρκία θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευσθούν με το αν γίνει η Ελληνική Διακλαδική Εθνική Άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2023;

Τονίζεται ότι στην περίπτωση που δεν γίνει η ΚΑΤΑΙΓΙΣ αυτό δεν σημαίνει υλοποίηση οποιασδήποτε συμφωνίας καθόσον η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και οι Ένοπλες Δυνάμεις οφείλουν να είναι σε ύψιστη ετοιμότητα απέναντι στον κατσαπλιά γείτονα. Μια ετοιμότητα που δεν επιτυγχάνεται με διασπορά δυνάμεων… Αυτά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ