Πέμπτη 02/05/2024

Γαλλία: Πόλη αλλάζει όνομα για την ισότητα των φύλων

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η πόλη Pantin στην Γαλλία γίνεται Pantine το 2023, στο όνομα της ισότητας των φύλων

Στις ευχές του για την Πρωτοχρονιά, ο δήμαρχος του Παντέν, Bertrand Kern, ανακοίνωσε την προσωρινή αλλαγή ονόματος της πόλης του.

Με μια ασυνήθιστη πρωτοβουλία που ήρθε ως ψήφισμα για το νέο έτος, ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του Pantin το 2023.

“Ο Pantin θα ονομάζεται Pantine για ένα χρόνο”, ανακοίνωσε ο Γάλλος Δήμαρχος Bertrand Kern, ο σοσιαλιστής σύμβουλος αυτής της κοινότητας του Seine-Saint- Denis, στους όρκους του. 

“Φέτος, αποφάσισα να θέσω τις επιθυμίες του δήμου υπό την αιγίδα της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών”, εξηγεί σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube.

“Θα προσθέσουμε ένα Ε στο όνομα της πόλης γιατί με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να προκαλέσουμε. Θέλουμε να υπάρχει συνειδητοποίηση αυτής της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, η οποία δεν είναι ακόμη τέλεια, ακόμα κι αν υπήρξαν βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια”, πρόσθεσε.

Παρά τα πάντα, αυτή η προσωρινή αλλαγή ονόματος είναι πάνω από όλα συμβολική, όπως παραδέχεται και το ίδιο το δημαρχείο.

Δεν θα υπάρξουν νέες πινακίδες εισόδου στην πόλη ή αλλαγές στα επίσημα έγγραφα.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ