Σάββατο 27/04/2024

Γαλλία: Ξένοι στρατιώτες και αστυνομικοί θα τη στηρίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ξένοι στρατιώτες και αστυνομικοί θα στηρίξουν τη Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Πηγή από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι πολλές συμμετέχουσες χώρες θα στείλουν στρατιωτικό προσωπικό για να υποστηρίξουν τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν μεταξύ 26 Ιουλίου και 11 Αυγούστου..

Δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με το ποιες χώρες θα στείλουν στρατιωτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση και μια πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, υποβλήθηκε αίτημα τον Ιανουάριο σε περίπου 45 χώρες για βοήθεια τόσο σε στρατιωτικές όσο και σε αστυνομικές αποστολές που αφορούν μηχανοκίνητες δυνάμεις, εμπειρογνώμονες για αντιμετώπιση ηλεκτρονικών επιθέσεων, ειδικούς ανίχνευσης και εξουδετέρωσης εκρηκτικών, ειδικούς κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ομάδες Κ9 (σκύλων). Γαλλική κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι 35 χώρες έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει θετικά.

Η Γαλλία, η οποία προετοιμάζεται για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αποφάσισε ότι περίπου 300 χιλιάδες άτομα θα παρευρεθούν στην τελετή έναρξης δίπλα στον ποταμό Σηκουάνα, αντί για εκατομμύρια θεατές, λόγω ανησυχιών για επιθέσεις.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση του ISIS στη Μόσχα, οι ανησυχίες ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες ενδέχεται να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο. Η Γαλλία ανέβασε το επίπεδο συναγερμού της ενώ οι μονάδες ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή σε όλη την Ευρώπη.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ