Κυριακή 05/05/2024

Συνάντηση Α/ΓΕΕΘΑ με Διοικητή USAFE AFAFRICA

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2021 συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική (Commander U.S. Air Forces in Europe & Air Forces Africa – USAFE-AFAFRICA) General Jeffrey L. Harrigian.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Διοικητής των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική (Commander U.S. Air Forces in Europe & Air Forces Africa – USAFE AFAFRICA) General Jeffrey L. Harrigian

Συγκεκριμένα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής καθώς και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν η Ελλάδα και η ΗΠΑ σε αυτή, ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι δύο Χώρες μέσα από ένα ευρύ πλέγμα συνεκπαιδεύσεων, ασκήσεων και συνεργασιών, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)].

Επιπρόσθετα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας ΗΝΙΟΧΟΣ 21, μέρος της οποίας παρακολούθησαν από κοινού την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, κατά την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY).

Στο πλαίσιο αυτό έγινε ιδιαίτερη μνεία στην εντυπωσιακή φετινή συμμετοχή άλλα και στα απαιτητικά και ρεαλιστικά αντικείμενα της ασκήσεως, κατατάσσοντας την μεταξύ των πλέον ανταγωνιστικών εκπαιδεύσεων της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

USAFE AFAFRICA

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η USAFE-AFAFRICA ήταν μια μαχητική δύναμη στη θέση της για μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας.

Από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η εντολή έχει μεταβεί σε μια Εκστρατευτική Δύναμη Αεροπορίας με ένα κινητό και αναπτυσσόμενο συνδυασμό ανθρώπων και πόρων που μπορούν ταυτόχρονα να λειτουργούν σε πολλές τοποθεσίες.

USAFE AFAFRICA

Ο ρόλος της στην Ευρώπη και την Αφρική έχει επεκταθεί από τις πολεμικές μάχες για να συμπεριλάβει ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές επιχειρήσεις, καθώς και άλλες μη παραδοσιακές δυνάμεις σε ολόκληρο τον τομέα ευθύνης της. Στην περίοδο της ειρήνης, η USAFE AFAFRICA εκπαιδεύει και εξοπλίζει μονάδες Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που δεσμεύτηκαν στον Οργανισμό Συνθήκης του Βόρειου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ).

Η USAFE AFAFRICA διευθύνει τις αεροπορικές επιχειρήσεις σε ένα θέατρο που εκτείνεται σε τρεις ηπείρους, καλύπτοντας περισσότερα από 19 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια και περιέχει 104 ανεξάρτητα κράτη.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ