Τρίτη 07/05/2024

Παναγιωτόπουλος: Έρχονται δύο ακόμα Rafale στην 114 Πτέρυγα Μάχης

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Δύο ακόμα μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R έρχονται αύριο στην Ελλάδα για την Πολεμική Αεροπορία – Πόσα Rafale έχει η Ελλάδα

Μαχητικό αεροσκάφος Rafale F3R της Πολεμικής Αεροπορίας
Μαχητικό αεροσκάφος Rafale F3R της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρευρέθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 στην τελετή καθελκύσεως της πρώτης φρεγάτας Άμυνας και Επέμβασης του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Naval Group, στη Λωριάν της Γαλλίας.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι άλλα δύο Rafale για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα έρθουν στην Ελλάδα.

Τα δύο πρώτα Rafale F3R νέας κατασκευής με τους σειριακούς αριθμούς 450 και 451 θα έρθουν αύριο 8 Νοεμβρίου 2022, ανήμερα της εορτής του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Πόσα Rafale έχει η Ελλάδα

Με την προσθήκη των δύο νέων Rafale στην Πολεμική Αεροπορία, τα «Γεράκια» της 332 Μοίρας αυξάνονται σε οκτώ ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν τα 12.

Η Ελληνική ΠΑ θα έχει παραλάβει και τα 24 αεροσκάφη Rafale F3R που έχει παραγγείλει από την γαλλική εταιρεία Dassault μέχρι το τέλος του 2023.

Εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού λέγοντας ότι το Υπουργείο περιμένει τις τελικές προτάσεις “των εταιρειών που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα των κορβετών ή την ενεργοποίηση αντιστοίχως του option, της εναλλακτικής δηλαδή, πρόσκτησης τέταρτης Belh@rra κατά την αρχική συμφωνία” ώστε να ληφθεί η απόφαση.

“Εκτιμώ ότι πρέπει να απαντήσουμε σε κάποιες βασικές ερωτήσεις ιδίως όσο έχει να κάνει με την χρηματοδότηση και τη συμμετοχή των ελληνικών ναυπηγείων. Εμείς θέλουμε να ναυπηγηθούν οι κορβέτες σε ελληνικά ναυπηγεία, και εφόσον απαντηθούν αυτές οι ερωτήσεις, δεν έχουμε παρά να κάνουμε την τελική επιλογή κάτι το οποίο θα γίνει αρκετά σύντομα, όπως εκτιμώ”, συμπλήρωσε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ