Παρασκευή 03/05/2024

Ένοπλες Δυνάμεις: Στο Κόσοβο έφθασε η Ελληνική Δύναμη KFOR ORF

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στο Κόσοβο έφθασε η Διοίκηση, το Επιτελείο και ο Ελληνικός Λόχος του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος KFOR ORF.

Η Διοίκηση, το Επιτελείο και ο Ελληνικός Λόχος του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος της Δύναμης “Kosovo Force Operational Reserve Force” (KFOR ORF) αναχώρησαν από την Ελλάδα για το Κόσοβο, στις 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε τελετή αναχώρησης στην έδρα της 71 Α/Μ ΤΑΞ, στο Στρατόπεδο “ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ” στην Νέα Σάντα Κιλκίς, στην οποία παραβρέθηκε ο Διοικητής του Γ’ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

Ο Ελληνικός Λόχος θα αναλάβει αποστολές ασφαλείας, συνδράμοντας στην ικανότητα άμεσης αντίδρασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Κοσσόβου και η έδρα του θα είναι το Στρατόπεδο BONDSTEEL στο Κοσσυφοπέδιο που αποτελεί και το Στρατηγείο της ειρηνευτικής αποστολής KFOR.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ αναφορικά με την συνεισφορά και συμμετοχή σε δράσεις της Συμμαχίας, ανέλαβαν την οργάνωση του Πολυεθνικού Τάγματος κατόπιν της ανάγκης δημιουργίας πολυεθνικής δύναμης που τέθηκε από την Διακλαδική Διοίκηση Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νάπολη (Joint Force Command Naples – JFC NAPLES). Η διαταγή ανάπτυξης ελήφθη από την JFC NAPLES, μετά την επιτυχή αξιολόγηση του Τάγματος από Ομάδα Αξιολόγησης του ΝΑΤΟ.

Δείτε φωτογραφίες από την αναχώρηση της Ελληνικής Δύναμης KFOR ORF:

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του, “η ανάληψη της Διοίκησης του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος της Δύναμης KFOR ORF από την Ελλάδα αναδεικνύει την συνεχή και δυναμική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή τους στην ανάδειξη της Χώρας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ