Δευτέρα 06/05/2024

Σαν Σήμερα 2 Ιανουαρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 2 Ιανουαρίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Το 1823 οι Οθωμανοί με εντολή του Χασάν Πασά, διοικητή της Κρήτης, προβαίνουν σε άγριες σφαγές των χριστιανών στις επαρχίες Λασιθίου και Μιραμπέλλου.

Το 1913 το οθωμανικό καταδρομικό “Χαμιδιέ” διαφεύγοντας της προσοχής του Ελληνικού Στόλου που επιτηρούσε την έξοδο των Δαρδανελίων, έφθασε στη Σύρο και έβαλε κατά του εύδρομου “Μακεδονία”.

Το 1920 το Ανώτατο Συμβούλιο της Συνδιάσκεψης Ειρήνης στο Παρίσι, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού της Γαλλίας Ζωρζ Κλεμανσώ (George Clémanceau) και με την παρουσία των Πρωθυπουργών Ιταλίας Φραντσέσκο Νίτι (Francesco Nitti) και Ελλάδας Ελευθερίου Βενιζέλου, αποδέχεται το σύμφωνο Τιττόνι (Tittoni) Βενιζέλου, σύμφωνα με το οποίο η Βόρειος Ήπειρος παραχωρείται στην Ελλάδα. Η δημοσίευση της απόφασης αναβάλλεται μέχρι την επίλυση του προβλήματος της Αδριατικής, μεταξύ Ιταλίας και Γιουγκοσλαβίας.

Το 1938 το εργοστάσιο Αεροπλάνων Φαλήρου, το οποίο λειτούργησε την 1η Ιουλίου 1925, περιήλθε στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου ως Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων – ΚΕΑ, αφού έληξε η σύμβαση με τη βρετανική εταιρεία Blackburn Aeroplane and Motor Co Ltd. Το ΚΕΑ είχε ως αποστολή τη συντήρηση και συμπλήρωση του υλικού που χρησιμοποιούσε η Ελληνική Βασιλική Αεροπορία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ