Πέμπτη 02/05/2024

Συνεργασία ΑΔΙΣΠΟ με ΠΑΜΑΚ και ΔΙΠΑΕ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Συμφωνίες συνεργασίας υπέγραψε την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, η Ανώτατη Διακλαδική Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) του ΓΕΕΘΑ με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ)

Συνεργασία ΑΔΙΣΠΟ – ΠΑΜΑΚ

Ο Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ Υποναύαρχος Μιχαήλ Ναούμ, εκπροσωπώντας το ΓΕΕΘΑ και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας – ΠΑΜΑΚ, Καθηγητής κ. Στυλιανός Κατανίδης υπέγραψαν νέα Προγραμματική Συμφωνία Συνεργασίας για την συνέχιση της λειτουργία της επώνυμης Έδρας «Έδρα ΓΕΕΘΑ στις Στρατηγικές Σπουδές Θουκυδίδης», παρουσία του κατόχου της Έδρας, Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, Καθηγητή κ. Ηλία Κουσκουβέλη.

Συνεργασία ΑΔΙΣΠΟ με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ)
Συνεργασία της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου του ΓΕΕΘΑ με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ΠΑΜΑΚ

«Έδρα ΓΕΕΘΑ στις Στρατηγικές Σπουδές Θουκυδίδης»

Η ονομασία της Έδρας, αποσκοπεί στο να τιμήσει τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως πατέρα των Διεθνών Σχέσεων, Στρατηγό Θουκυδίδη.

Η κύρια συνεισφορά της Έδρας είναι:

  • Η προαγωγή της Επιστήμης των Στρατηγικών Σπουδών.
  • Η επιμόρφωση του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η απόκτηση των γνώσεων αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για τα στελέχη, ώστε να ανταποκρίνονται µε πληρότητα στις υψηλές απαιτήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο γεωστρατηγικό περιβάλλον.
  • Η συμβουλευτική προσφορά προς το ΓΕΕΘΑ σε θέματα Διεθνών Σχέσεων. Η Έδρα δύναται να λειτουργήσει και ως «δεξαμενή σκέψης» (think tank).
  • Η εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ, του προσωπικού των Ε∆ και της Πανεπιστημιακής – Ερευνητικής Κοινότητας.
  • Η προώθηση θεσμών που θα διευκολύνουν και θα προάγουν την έρευνα, δίνοντας έμφαση στο παραγόμενο έργο για την εκπλήρωση των στρατηγικών στόχων και των πολιτικών του ΓΕΕΘΑ στον τομέα της εκπαίδευσης.
  • Η εξωστρέφεια και προβολή των Ε∆ και του Πανεπιστημίου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Την ίδια ημέρα ,Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, ο Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ, εκπροσωπώντας το ΓΕΕΘΑ και ο Ομότιμος Καθηγητής Αθανάσιος Καΐσης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΑΔΙΣΠΟ και του ΔΙΠΑΕ.

Συνεργασία ΑΔΙΣΠΟ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ)
Συνεργασία της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου του ΓΕΕΘΑ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος ΔΙΠΑΕ

Το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει σειρά κοινών δράσεων που αφορούν τομείς εκπαιδευτικού, ερευνητικού και διοικητικού ενδιαφέροντος, με αμοιβαίο όφελος και για τους δύο φορείς.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ