Τρίτη 30/04/2024

Γιώργος Λυγγερίδης: Κηδεύτηκε ο Υπαρχιφύλακας στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Κηδεύτηκε ο Υπαρχιφύλακας Γεώργιος Λυγγερίδης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η εξόδιος ακολουθία ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως περιπολικά και δίκυκλα της ΕΛΑΣ συνόδευσαν τη σορό του Γιώργου Λυγγερίδη στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Παρόντες στην κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Δείτε το βίντεο του thesstival με την τεράστια πομπή:

Διμοιρίτης Γιώργου Λυγγερίδη: Τα ΜΑΤ δεν πέφτουν ποτέ!

Την ίδια ώρα, άπαντες συγκλόνισε ο επικήδειος λόγος του Διμοιρίτη του. Όπως μεταδίδει το thestival.gr, ο διμοιρίτης ανέφερε στον επικήδειο λόγο του: “Κατάφερες τις αρχές από το σπίτι σου να τις προσαρμόσεις σε αυτές της Υπηρεσίας. Ξεχώρισε η αγνότητα της καρδιάς σου. Ήσουν σε αυτούς που είχα επιλέξει για το τμήμα μας. Η μοίρα δεν μας ξέχασε. Ζήτησες να είμαστε μαζί στην Α535. Δεν τσακώθηκες ποτέ με κανέναν συνάδελφό σου. Έβαζες το συμφέρον της διμοιρίας πάνω από το “εγώ” σου.”

Σημείωσε, επίσης, ότι ήταν σε αυτούς που συγκράτησαν, και μάλιστα δύο φορές, την είσοδο 2.000 ατόμων στη χώρα μας στις Καστανιές Έβρου.

“Τα ΜΑΤ δεν πέφτουν ποτέ. Ο ματατζής δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Και εσύ δεν έπεσες, εμείς σε ξαπλώσαμε για να σου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ήσουν όρθιος. Πονούσες αφόρητα αλλά δεν φώναξες, ήσουν σοβαρός. Η διμοιρία μας έκανε ό,τι μπορούσε. Καταφέραμε και σε παραδώσαμε ζωντανό με εννέα παλμούς”, είπε ο Διμοιρίτης.

Αναφερόμενος στους δράστες, τόνισε ότι “«”κρύβονται πίσω από τη μαμά τους και τον μπαμπά τους. Μην ανησυχείς, Γιώργο μου, θα τους βγάλουμε από τα λαγούμια τους”.

«Αποτελείς πρότυπο και θα είσαι αθάνατος ήρωας. Είναι τιμή που συνυπηρετήσαμε στην Α535. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Αθάνατος!», είπε στο τέλος του επικήδειου ο διμοιρίτης του.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ